Restaurant Vos

VOS
Groenstraat 29
9160 Lokeren
Tel. 09 348 14 36
www.restaurantvos.be  

Wat ooit de brasserie was van Tennisclub Reinaert is onder impuls van Jong Keukengeweldenaar Stijn Audenaert uitgegroeid tot een gastronomisch restaurant met een eigen identiteit. Audenaert kreeg z’n opleiding in Ter Duinen in Koksijde, aangevuld met weekendwerk in ’t Vieremmershof, waar hij na zijn studies nog ruim een jaar vast in dienst was.

Op z’n 22ste ging hij dan aan de slag in de keuken van de brasserie van de tennisclub van z’n ouders, waar z’n broer Kim de bar en de zaal runde. Maar Audenaert mikte hoger. Alleen was dat moeilijk zolang het restaurant de allure had van een veredelde tenniskantine. En dus werd de zaak in 2015 volledig losgekoppeld van de tennisclub. Een eigen naam – weliswaar met een knipoog naar de club – een eigen ingang en toiletten moesten van VOS een restaurant maken met een eigen identiteit. De inrichting werd volledig gerenoveerd, met geluiddempende parket en plafonds, sobere maar smaakvolle tafels en stoelen en heel veel daglicht. Audenaert staat voor een seizoensgebonden “streekkeuken zonder streken” met lichte bereidingen, uitgebalanceerd in smaak en textuur. Door alleen met menu’s te werken (een lunchmenu en ’s avonds een vast menu van drie, vier of vijf gangen) is alles gegarandeerd dagvers.

In zijn al bij al klassieke keuken staat het product centraal. Letterlijk in die zin dat Audenaert bij het creëren van een nieuwe bereiding eerst het basisproduct kiest en in functie daarvan een bereidingswijze en secundaire ingrediënten bedenkt. Een mooi voorbeeld daarvan is zijn tartaar van rundvlees, die hij serveert met gekonfijte aardpeer en aardpeerchips die wonderwel bij een klassieke tartaar passen. Aardpeer is niet voor niets een van z’n favoriete ingrediënten. Wellicht betrekt hij die bij wild-farming boerderij Le Monde des Milles Couleurs, een producent waar hij vaak en graag mee samenwerkt. Ondanks zijn voorkeur voor lokale producten – Audenaert werkt zelden met andere vis dan onze eigen Noordzeevis – experimenteert hij graag en goed met smaakgevers die we niet meteen met de Belgische keuken gaan associëren, zoals dashi-azijn. Tip: zorg dat je broodmandje aan het eind van het hoofdgerecht nog niet volledig leeg is. Je moet immers nog wat overhouden om de overheerlijke sauzen, op basis van fonds die vaak dagenlang op smaak zijn gekomen in een zich steeds herhalende cyclus van aanlengen en inkoken, op te soppen.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!