Restaurant Woestyne

Restaurant Woestyne
17 april 2019 Antoine
Door Clubleden, Restaurants

RESTAURANT WOESTYNE
Watermolenstraat 4
9880 Aalter
Tel. 09 335 27 78
www.restaurant.woestyne.be

Chef Tim Vervynckt en Angelique Maenhoudt waren pas 23 toen ze hun eigen restaurant opstartten. Maar ze waren er dan ook voor gewapend: Vervynckt was voorheen aan de slag bij Danny Horseele, La Durée en Nuance en ook zijn vriendin kan met Auberge du Pecheur en Kelderman mooie adelbrieven voorleggen. Het jonge koppel trok in een oude meesterhoeve in waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 13de eeuw, toen de Heren van de Woestyne zich in Aalter vestigden. Het pand werd met veel respect voor de historische eigenheid verbouwd tot een hedendaags restaurant met eigentijds interieur. Het comfort van vandaag met een knipoog naar het verleden, zeggen Angelique en Tim zelf. Ondertussen zijn we vier jaar verder en zag Woestyne z’n debuutscore in de Gault&Millau stijgen naar een mooie 14/20. De chef kiest voor een beperkte kaart van telkens drie voor- en hoofdgerechten en desserts, die ook de basis vormen voor de menuformules: een wisselende lunch in twee of drie gangen (35 en 42 euro), en een formule met vier (60 euro) en vijf gangen (72 euro). Om de drie weken worden een tweetal gerechten vervangen. Op die manier kan de chef op zes weken tijd het volledige menu, en dus ook de kaart, omgegooid hebben zonder dat de overgang voor de keuken te heftig wordt. Signatuurgerechten, zoals de krokant gebakken kalfszwezerik, keren regelmatig terug in het menu. Stuk voor stuk zijn het mooie, klassieke bereidingen waarin het product centraal staat, soms met een knipoog naar grootmoeders keuken, maar altijd met veel diepgang en met de nodige hedendaagse gastronomische verfijning. De hartelijke bediening, met spontane glimlach van Angelique, vormt zeker een meerwaarde. Het ambachtelijke zelfgebakken brood, Julépice genaamd, met z’n unieke mix van kruiden, grof zout en suiker en olijfolie in plaats van boter is het resultaat van jarenlang experimenteren.