Risotto met amarone, porcini en robiolakaas

Risotto met amarone, porcini en robiolakaas
januari 3, 2019 Ambiance
In Recepten, Voorgerechten

Yields4 Servings

Door Peppe Giacomazza


INGREDIËNTEN
 300 g carnaroli risotto
 200 g porcini’s
 100 g robiolakaas
 30 amarone
 1 groentebouillon, naar eigen recept
 1 sjalotje

INSTRUCTIES
1

Laat de amarone een half uur inkoken en voeg daar de bouillon aan toe. Houd +/- 15 cl apart voor de espuma (optioneel)

2

Bak de risotto krokant, samen met het sjalotje. Breng het bouillon/amaronemengsel aan de kook en laat er de risotto op laag vuur in garen.

3

Meng 80 g van de robiola door de halfgare risotto en laat hem verder garen en vocht opnemen.

4

Bak de porcini’s.

5

Optioneel: giet het restant van de bouillon/amaronemengsel lauw in een espumafles, met twee gasbommetjes.

6

Breng de gare risotto op smaak met peper en een klein beetje olijfolie.

7

Mix de rest van de robiola glad met een scheutje olijfolie.

8

Dresseer het bord; gebruik een spuitzak om af te werken met enkele toefjes robiolacrème.

Ingredients

INGREDIËNTEN
 300 g carnaroli risotto
 200 g porcini’s
 100 g robiolakaas
 30 amarone
 1 groentebouillon, naar eigen recept
 1 sjalotje

Directions

INSTRUCTIES
1

Laat de amarone een half uur inkoken en voeg daar de bouillon aan toe. Houd +/- 15 cl apart voor de espuma (optioneel)

2

Bak de risotto krokant, samen met het sjalotje. Breng het bouillon/amaronemengsel aan de kook en laat er de risotto op laag vuur in garen.

3

Meng 80 g van de robiola door de halfgare risotto en laat hem verder garen en vocht opnemen.

4

Bak de porcini’s.

5

Optioneel: giet het restant van de bouillon/amaronemengsel lauw in een espumafles, met twee gasbommetjes.

6

Breng de gare risotto op smaak met peper en een klein beetje olijfolie.

7

Mix de rest van de robiola glad met een scheutje olijfolie.

8

Dresseer het bord; gebruik een spuitzak om af te werken met enkele toefjes robiolacrème.

Risotto met amarone, porcini en robiolakaas