Rode biet met pure chocolade

Rode biet met pure chocolade

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

Voor de brownie
400 g boter
10 eieren
500 g bloemsuiker
Xx g bloem
400 g donkere chocolade

Voor de rode biet
2 rode bieten
100 g water
100 g suiker
1 steranijs
1 vanillestok
1 limoen

Voor de ganache
150 g kriekenbier
250 g donkere chocolade
450 g melk
40 g suiker
8 g kappa (textura)

Bereiden

  1. Smelt de chocolade en boter voor de brownie au bain-marie. Roer mooi glad. Meng er dan de eieren stuk voor stuk onder. Spatel er dan pas de bloemsuiker en bloem onder. Doe het mengsel in de gewenste bakvorm en bak gedurende twintig minuten in de oven op 165°C.
  2. Schil de rode bieten en snijd in heel erg dunne plakjes, eventueel met een mandoline. Steek er dan ronde vormpjes uit.
  3. Zet de suiker op het vuur met het water, de steranijs en vanille. Breng aan de kook en roer tot alle suiker is opgelost. Doe er dan het sap van de limoen bij. Giet deze warme massa op de rondjes van rode biet en laat gedurende drie uur trekken.
  4. Doe alle ingrediënten voor de ganache in een thermomix en verwarm al mixend tot 100°C. Stort de warme massa daarna uit in een schaal en laat afkoelen. Mix dan tot een gladde massa en doe in een spuitzak.
  5. Plaats op het bord een stuk brownie en spuit er wat van de ganache op. Plaats er wat van de rode biet naast. Werk eventueel af met rodebietenblaadjes en wat verkruimelde brownie.