Rode poon – biet – ui

Rode poon – biet – ui
januari 3, 2019 Ambiance
In Amuses & Fingerfood, Recepten

Yields4 Servings

Door Michiel Rabaey


INGREDIËNTEN
 250 g filet van rode poon
 1 rauwe rode biet
 Gepekelde rode ui (zie recept tomaat – burrata)
 Venkelbloem
 Crème naar keuze
Voor de marinade van de vis
 1 rauwe rode biet
 250 g grof zeezout
 1 tak dille
 50 g suiker
 kafirlimoen
 sinaasappel
 1 zwarte peper
Voor de marinade van de rode biet
 Chardonnayazijn
 Rodebietensap
 Honing

INSTRUCTIES
1

Mix de ingrediënten voor de marinade in de Thermomix. Normaal gezien moet de rode biet voldoende vocht afgeven en desnoods voeg je nog een beetje water toe.

2

Laat de vis 30 minuten weken in de marinade.

3

Snij de andere rode biet met de mandoline in zeer fijne plakjes en marineer de plakjes kort in een 1/1/1-mengsel van chardonnayazijn, honing en rodebietensap.

4

Snij de visfilets in reepjes en rol er een plakje rode biet strak om heen.

5

Neem de rolletjes per drie samen om er opnieuw een plakje rode biet strak omheen te rollen.

6

Werk af met gepekelde rode ui, venkelbloem en crème.

Ingredients

INGREDIËNTEN
 250 g filet van rode poon
 1 rauwe rode biet
 Gepekelde rode ui (zie recept tomaat – burrata)
 Venkelbloem
 Crème naar keuze
Voor de marinade van de vis
 1 rauwe rode biet
 250 g grof zeezout
 1 tak dille
 50 g suiker
 kafirlimoen
 sinaasappel
 1 zwarte peper
Voor de marinade van de rode biet
 Chardonnayazijn
 Rodebietensap
 Honing

Directions

INSTRUCTIES
1

Mix de ingrediënten voor de marinade in de Thermomix. Normaal gezien moet de rode biet voldoende vocht afgeven en desnoods voeg je nog een beetje water toe.

2

Laat de vis 30 minuten weken in de marinade.

3

Snij de andere rode biet met de mandoline in zeer fijne plakjes en marineer de plakjes kort in een 1/1/1-mengsel van chardonnayazijn, honing en rodebietensap.

4

Snij de visfilets in reepjes en rol er een plakje rode biet strak om heen.

5

Neem de rolletjes per drie samen om er opnieuw een plakje rode biet strak omheen te rollen.

6

Werk af met gepekelde rode ui, venkelbloem en crème.

Rode poon – biet – ui