Rode poon – biet – ui

Rode poon – biet – ui
3 januari 2019 Ambiance
Door Amuses & Fingerfood, Recepten

Voor 4 personen – Door Michiel Rabaey

  •  250 g filet van rode poon
  •  1 rauwe rode biet
  •  Gepekelde rode ui (zie recept tomaat – burrata)
  •  Venkelbloem
  •  Crème naar keuze

Voor de marinade van de vis

  • 1 rauwe rode biet
  •  250 g grof zeezout
  •  1 tak dille
  •  50 g suiker
  •  kafirlimoen
  •  sinaasappel
  •  1 zwarte peper

Voor de marinade van de rode biet

  • Chardonnayazijn
  •  Rodebietensap
  •  Honing
Maak muntolie: voeg de munt bij de druivenpitolie, laat 10 minuten mixen en passeer door de neteldoek.
Prik enkele gaatjes in de aubergines en gaar ze in de oven of rook ze op de barbecue – 45 minuten bij 75°.
Snij de aubergines in lengterichting door en schraap het vruchtvlees eruit. Voeg de look, limoensap, honing, balsamicocrème, rozemarijn en peper en zout toe, en mix alles tot een gladde massa.
Maak een frisse salsa door de ingrediënten van de pico de gallo te mengen.
Dresseer zoals op de foto.