Rode poon met jonge wortel, gember en amandel

Door Kenny Bernaerts

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 4 rodepoonfilets
  • Fleur de sel
  • Olijfolie
  • 400 g jonge wortelen, in schijfjes gesneden
  • 1 teentje look
  • 1 stengel citroengras
  • 10 room
  • 5 melk
  • Klontje boter
  • Takje tijm
  • Stukje gember
  • 150 g gerookte amandelen
  • 70 g cacao nibs
  • 80 g gefrituurde uitjes

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Gaar de wortelen in de melk en room. Haal ze uit het kookvocht en mix tot een crème. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de dikte aan te passen. Zet opzij.
  2. Hak de amandelen, de cacaonibs en de gefrituurde uitjes fijn en meng ze onder elkaar.
  3. Bak de filets op de velkant in een antikleefpan met wat olie. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Warm de wortelcrème opnieuw op en monteer met een klontje boter.
  5. Leg de filet in het midden van het bord en trek er met de wortelcrème twee strepen naast. Strooi daar wat amandelschilfers over.
Herfst Lente Winter Hoofdgerecht

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties