Rode poon met jonge wortel, gember en amandel

Rode poon met jonge wortel, gember en amandel
januari 3, 2019 Ambiance
In Recepten, Voorgerechten

Yields4 Servings

Door Kenny Bernaerts


INGREDIËNTEN
 4 rodepoonfilets
 Fleur de sel
 Olijfolie
 400 g jonge wortelen, in schijfjes gesneden
 1 teentje look
 1 stengel citroengras
 10 room
 5 melk
 Klontje boter
 Takje tijm
 Stukje gember
 150 g gerookte amandelen
 70 g cacao nibs
 80 g gefrituurde uitjes

INSTRUCTIES
1

Gaar de wortelen in de melk en room. Haal ze uit het kookvocht en mix tot een crème. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de dikte aan te passen. Zet opzij.

2

Hak de amandelen, de cacaonibs en de gefrituurde uitjes fijn en meng ze onder elkaar.

3

Bak de filets op de velkant in een antikleefpan met wat olie. Breng op smaak met peper en zout.

4

Warm de wortelcrème opnieuw op en monteer met een klontje boter.

5

Leg de filet in het midden van het bord en trek er met de wortelcrème twee strepen naast. Strooi daar wat amandelschilfers over.

Ingredients

INGREDIËNTEN
 4 rodepoonfilets
 Fleur de sel
 Olijfolie
 400 g jonge wortelen, in schijfjes gesneden
 1 teentje look
 1 stengel citroengras
 10 room
 5 melk
 Klontje boter
 Takje tijm
 Stukje gember
 150 g gerookte amandelen
 70 g cacao nibs
 80 g gefrituurde uitjes

Directions

INSTRUCTIES
1

Gaar de wortelen in de melk en room. Haal ze uit het kookvocht en mix tot een crème. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de dikte aan te passen. Zet opzij.

2

Hak de amandelen, de cacaonibs en de gefrituurde uitjes fijn en meng ze onder elkaar.

3

Bak de filets op de velkant in een antikleefpan met wat olie. Breng op smaak met peper en zout.

4

Warm de wortelcrème opnieuw op en monteer met een klontje boter.

5

Leg de filet in het midden van het bord en trek er met de wortelcrème twee strepen naast. Strooi daar wat amandelschilfers over.

Rode poon met jonge wortel, gember en amandel