Ro­mi­ge vis­soep met mos­se­len en garnalen

Een vissoep maken hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Vandaag bereiden we een romige vissoep met mosselen en garnalen. Heerlijk!

Ingrediënten

1 kg mosselen
¼ l droge witte wijn
1 ui
2 tenen knoflook
1 prei
1 venkelknol
4 trostomaten
3 el olijfolie
½ tl paprikapoeder
een snufje saffraan
2 visbouillontabletten
400 g roodbaarsfilet
1 bekertje slagroom (125 ml)
125 g garnalen
zout en versgemalen peper

Bereiding

Maak de mosselen schoon onder koud stromend water. Gooi de kapotte exemplaren weg. Hoe herken je deze? Met deze handige tips eet je nooit meer een slechte mossel.

Doe de mosselen in de pot. Kruid flink met peper en kerrie. Overgiet met de wijn en breng onder deksel aan de kook. Kook ze ongeveer 6 minuten gaar, schud ze af en toe om. Neem de mosselen uit de pan en haal ze uit de schelpen. Laat 6 à 7 mosselen ook in schelp. Zeef kookvocht boven een diepe kom.

Snipper de uit en knoflook. Was de prei en venkel. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de venkel in blokjes. Hou het venkelgroen apart. Ontvel de tomaten en dompel ze onder ze in kokend water. Snijd ze vervolgens in stukjes.

Verhit olie in een grote pan. Laat ui en knoflook ongeveer 2 minuten glazig bakken. Voeg de prei en venkel toe en laat 2 minuten meebakken. Roer de blokjes tomaat erdoor en laat 1 minuut meestoven. Voeg wat paprikapoeder en saffraan toe. Pel de garnalen (laat eventueel het staartje er nog aan) en verzamel ze in een kom. Doe de pantsers niet weg maar bak ze mee in de pan.

Schenk 1 liter water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook tot de bouillonblokjes oplossen. Roer het gezeefd mosselkookvocht erdoor.

Snijd intussen de vis in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Voeg de vis toe aan de soep en hou aan de kook. Na vijf minuten voeg je ook slagroom en gepelde mosselen toe en laat het geheel stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de mosselen in schelp op de soep, bestrooi met wat venkelgroen. Serveer met warm stokbrood.

Tip

In plaats van roodbaarsfilet kunt u ook andere witte visfilets gebruiken, zoals kabeljauw, schelvis of pladijs.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!