Rubia Gallega gerijpt, crème van zoete aardappel, tatsoi, gegrilde krieltjes en beurre Café de Paris

Rubia Gallega gerijpt, crème van zoete aardappel, tatsoi, gegrilde krieltjes en beurre Café de Paris

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 1

200 g Rubia Gallega
Voor de crème van zoete aardappel
1 kg zoete aardappel
150 ml witte wijn
100 ml gembersiroop
10 takjes tijm
3 teentjes look
125 g roomboter
1 el suiker
Peper en zout
Voor de beurre Café de Paris
200 g boter
Ansjovis (6 filets)
Look
Paprikapoeder
Currypoeder
Provençaalse kruiden
Worcester
Ketchup

Bereiden

  1. Bak het vlees eerst in boter aan in de pan en zet het een zestal minuten in de oven.
  2. Schil de zoete aardappel en snij in stukjes. Voeg samen met de andere ingrediënten in een kookpot en laat dit 30 minuten koken. Giet af en houd het kookvocht bij. Resterende bereiding in de thermomix gedurende enkele minuten. Voeg eventueel kookvocht toe zodat het een smeuïge massa wordt. Kruid af met peper en zout.
  3. Voor de beurre Café de Paris laat je de boter eerst op kamertemperatuur komen. Snij de ansjovis in stukken en snipper de look. Meng alle ingrediënten samen. Wikkel de substantie in plasticfolie en leg een paar uur in de koelkast.