Salade Secreto 07

Salade Secreto 07

INGREDI√čNTEN

  • Aantal personen: 4

Enkele sneetjes gedroogde kwaliteitsham
1 rode ajuin, in fijne ringen
65 g framboosazijn
40 g suikerwater (30% suiker)
150 g gemixte sla
Olijfolie
Chardonnay-azijn
2 tomaten

Bereiden

  1. Emondeer de tomaten en snij het vruchtvlees in brunoise. Breng op smaak met peper en zout en beschikbare tuinkruiden.
  2. Breng de framboosazijn en suikerwater samen aan de kook en giet uit over de ajuin. Plaats in de koelkast.
  3. Meng de gemixte sla met olijfolie en chardonnay-azijn.
  4. Dresseer.

Tip

Voor deze eenvoudige salade gebruikt Wout Bru een heel edele ‘ham’, Secreto 07, een creatie van topslager Luc De Laet, op basis van dry-aged rubia galega-rundvlees. Wellicht enkel verkrijgbaar in The Butcher’s Store. Vervang het eventueel door een andere kwaliteitsham.