Salade van boontjes met kreeft

Salade van boontjes met kreeft

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

100 g prinsessenboontjes
20 g wakamé
Handvol gemengde sla
40 g sojascheuten
Scheutje olijfolie
Scheutje chardonay-azijn
Peper en zout
Enkele slierten rijstnoedels
2 kleine kreeften
Groenten voor een mirepoix
Voor de vinaigrette
150 gr mayonaise (kant en klaar of gemaakt met eigen recept)
10 ml yuzu
Enkele druppels sesamolie
5 ml mirin
zeste en sap van 1 limoen
Peper en zout
Voor de korianderolie
2 bussels koriander
150 ml druivenpitolie
handvol bladspinazie

Bereiden

  1. Blancheer de koriander en spinazie, laat afkoelen in ijswater en uitlekken en draai samen met de druivenpitolie 10 minuten af in de Thermomix bij 70°C. Passeer door een neteldoek. (Optioneel.)
  2. Blancheer de prinsessenboontjes, koel af in ijswater en trek ze uit elkaar.
  3. Werk de mayonaise (kant en klaar of zelf gemaakt) met de smaakmakers op tot een pittige yuzuvinaigrette.
  4. Gaar de kreeften kort voor in een mirepoix; ze moeten nog halfrauw zijn en haal ze uit het harnas.
  5. Meng de boontjes, sojascheuten, wakamé en gemixte sla en meng er wat olijfolie en chardonay-azijn onder. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Maak enkele krokantjes door de rijstnoedels te frituren in arachideolie.
  7. Pocheer de voorgegaarde kreeft in olijfolie.
  8. Dresseer het bord en leg de kreeft lauw bovenop de boontjes.
  9. Werk af met de yuzumayonaise en de korianderolie.