Salade van mosterdblad, yoghurt, olijf, boontjes en sjalot

Salade van mosterdblad, yoghurt, olijf, boontjes en sjalot

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

4 el yoghurt
1 el mosterd
1 el wittewijnazijn
1 kl honing
100 g zwarte olijven
2 sjalotten in ringen gesneden
150 g prinsessenboontjes
1 bussel kervel
Snuifje komijnpoeder
Zeste van 1 limoen
Peper en zout

Bereiden

  1. Ontpit de zwarte olijven en droog ze 6 uur in de oven bij 80°. Maal grof met de keukenrobot.
  2. Meng de yoghurt met het komijn, mosterd, zeste, azijn en honing. Breng op smaak met peper en zout en zet in de frigo.
  3. Verwijder de harde kop van de boontjes, maar behoud het staartje. Kook beetgaar en gezouten water en trek overlangs los.
  4. Schik de mosterdblad op het bord en verdeel er de sjalotringen en de boontjes over. Besprenkel met de yoghurt en strooi er wat olijvencrumble over. Werk af met kervel.