Salade van watermeloen, groene appel en limoen

Uit Simpel van Yotam Ottolenghi

Deze salade is heerlijk op zich – hij straalt zomer en gezondheid uit en is absoluut verrukkelijk – maar het is ook heerlijk om er wat geroosterde zoute pinda’s, pistache- of cashewnoten aan toe te voegen. De salade kan geserveerd worden als bijgerecht voor 6 personen en als hoofdgerecht voor 3 personen. 

BENODIGDHEDEN:

  • ½ middelgrote watermeloen: schil en pitten verwijderd, in repen gesneden van 7 cm lang en ½ cm breed
  • 2 appels, granny smith: klokhuis verwijderd, in staafjes van 7 cm lang en ½ cm breed
  • 3 limoenen: 2 theelepels zeste en 3 eetlepels sap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 stengels citroengras: bovenste 7 cm afgeknipt, houtige buitenste blad verwijderd, fijngehakt
  • 5 g muntblaadjes
  • 10 g korianderblad
  • ½ eetlepel zwart mosterdzaad: licht geroosterd
  • Zeezoutvlokken

BEREIDINGSWIJZE:

Maak de salade pas klaar vlak voor u hem opdient, anders wordt hij zompig. Vermeng in een grote kom de watermeloen, appels, limoenrasp, het limoensap, de olijfolie en het citroengras met driekwart van de kruiden en driekwart theelepel zeezout. Gebruik uw handen als zeef en schep de salade op een platte schaal. Er zit nog heel wat vocht in de kom dat u niet nodig hebt. Bestrooi de salade met de overgebleven kruiden, het mosterdzaad en ¼ theelepel zeezout en dien hem op.

Salade Watermeloen Simpel Yottam ottolenghi Limoen Gezond Glutenvrij Lactosevrij Veganistisch Vegetarisch Zomer Hoofdgerecht Lunch Bijgerecht

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties