Salade van watermeloen, groene appel en limoen

Salade van watermeloen, groene appel en limoen
7 juni 2019 Ise Kenis
Door Hoofdgerechten, Nieuws, Recepten

Uit Simpel van Yotam Ottolenghi

Deze salade is heerlijk op zich – hij straalt zomer en gezondheid uit en is absoluut verrukkelijk – maar het is ook heerlijk om er wat geroosterde zoute pinda’s, pistache- of cashewnoten aan toe te voegen. De salade kan geserveerd worden als bijgerecht voor 6 personen en als hoofdgerecht voor 3 personen. 

 

 

Ingrediënten

½ middelgrote watermeloen: schil en pitten verwijderd, in repen gesneden van 7 cm lang en ½ cm breed
2 appels, granny smith: klokhuis verwijderd, in staafjes van 7 cm lang en ½ cm breed
3 limoenen: 2 theelepels zeste en 3 eetlepels sap
1 eetlepel olijfolie
2 stengels citroengras: bovenste 7 cm afgeknipt, houtige buitenste blad verwijderd, fijngehakt
5 g muntblaadjes
10 g korianderblad
½ eetlepel zwart mosterdzaad: licht geroosterd
Zeezoutvlokken

 

Maak de salade pas klaar vlak voor u hem opdient, anders wordt hij zompig. Vermeng in een grote kom de watermeloen, appels, limoenrasp, het limoensap, de olijfolie en het citroengras met driekwart van de kruiden en driekwart theelepel zeezout. Gebruik uw handen als zeef en schep de salade op een platte schaal. Er zit nog heel wat vocht in de kom dat u niet nodig hebt. Bestrooi de salade met de overgebleven kruiden, het mosterdzaad en ¼ theelepel zeezout en dien hem op.

Smakelijk eten!

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*