Salt: pittig nieuw adresje op het Antwerpse Zuid

Salt: pittig nieuw adresje op het Antwerpse Zuid
28 mei 2019 Raf De Mot
Door Nieuws

Antwerpen heeft er een nieuw culinair adresje bij in de populaire wijk ’t Zuid. Chef en eigenares Glenda De Boungne typeert Salt als een cross-over tussen deli en een restaurant.

Salt, het lijkt een vreemde naam voor een restaurant. Maar daarom nog niet slecht gekozen. Zout neemt immers een belangrijke plaats in het concept van de 40-jarige eigenaar-chef in. Om te beginnen is zout als smaakmaker een belangrijk ingrediënt in haar keuken.

ZOUT

“Zout is best heel serieus te nemen want zonder zout kan je moeilijk genuanceerd de balans in een gerecht vinden. Ik werk daarom graag met diverse soorten zout en zeker in zoete bereidingen én patisserie is zout een must”, zegt ze zelf.

Een heel concreet voorbeeld hiervan is haar voorliefde om groenten en vis in zoutkorst te garen. Maar het gaat ook verder: Glenda heeft naar eigen zeggen over vele zaken een gezouten mening.

Hoewel Glenda al van haar dertiende in de keuken staat en een klassiek parcours heeft gevolgd via hotelschool, brasseries en (ster)restaurants, is dit het eerste restaurant dat ze zelf opent.

DOORLOPEND OPEN

In Salt serveert ze fingerfood uit eigen atelier: diverse kroketten, taco, crabcakes, wulken…  aangevuld met fijne charcuterie. Om tussendoor te knabbelen of als voorgerecht te bestellen.

Daarnaast een volwaardige restaurantkaart met product-gedreven gerechten. Zoals Noordzeekrab gevulde aardappel afgewerkt met espuma van kalamansi en gefruit citroengras. Of stoofpotje van asperges met bellota ham en zacht gegaarde eidooier. En uiteraard vis en groenten in zoutkorst.

Salt is doorlopend open van 12 tot 12, wat betekent dat je ook tussen lunch en diner in terecht kunt voor een glas wijn en wat fingerfood aan de toog of op het terras. “Ik woon toch in de zaak, dan kan ik net zo goed tussen lunch en diner mensen ontvangen”, aldus de chef laconiek.

Salt, Leopold de Waelstraat 22 – 2000 Antwerpen – Tel. 03 435 06 76 – www.saltresto.be – Gesloten op dinsdag en woensdag

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*