Scampi met wortel-gemberpuree en sluimererwten

Jelle Beeckman kruidt zijn eten royaal met peper, zout én een fikse snuif humor. Deze Gentenaar kan je ook achter de toog van zijn eigen foodtruck tegenkomen. Specialiteit? Te gekke smaakcombinaties. En wat dat ‘messy’ betreft? Da’s maar een gedacht, noem het liever complexloos, zoals in dit recept voor scampi met wortel-gemberpuree.

BENODIGDHEDEN:

  • 500 g wortel
  • 1 stukje gember (ongeveer 2 x 2 cm)
  • olijfolie
  • 1 l water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 20 scampi (naar wens)
  • sluimererwten
  • 2 tenen look
  • 2 el ijskoude roomboter (geen bakboter)
  • sesamzaadjes
  • paar takjes bieslook

BEREIDINGSWIJZE:

Snijd de wortel in stukken, Schil de gember en snijd in fijne plakjes. Bak even aan in olijfolie en zet daarna net onder in bouillon. Kook tot de wortel zacht is. Schep een halve pollepel van het vocht in een kleine koffietas en giet de rest af.

Kruid met zout en mix fijn tot een gladde puree. Bak de scampi aan in een lepel boter en doe de sluimererwten erbij samen met 2 fijngesneden teentjes look. Zet op een zacht vuur.

Voeg het kopje bouillon toe net voor het serveren en roer de andere lepel ijskoude boter erdoor voor een heerlijke jus. Werk af met sesamzaadjes en bieslook.

The Messy Chef € 24,99 – Borgerhoff & Lamberigts | Foto: © Bram Debaenst 

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!