Seizoensfruit, kruidenbouillon

What’s in a name. Een bouillon roept normaal een beeld op van soep, saus en hartige maaltijden, niet? Maar vervang de naam door ‘mocktail’ en je brengt met dezelfde ingrediënten meteen een zomerse sfeer op tafel. Voeg gewoon veel ijsblokjes toe en verse kruiden als munt, ijzerkruid en basilicum. Zo verandert winter in zomer.

"Fruit kun je volgens de aanvoer en het seizoen gebruiken. We proberen toch altijd de seizoenen te volgen. In de lente en de zomer doen bessen en aardbeien het goed, maar in de winter passen mango en ananas ook uitstekend. Let op met bramen, want die doen alle andere stukken fruit verkleuren. Snijd het fruit in hapklare stukken en laat het tot een volledige dag in de bouillon trekken. De exacte duur hangt een beetje af van de verkleuring en van wat je zelf mooi vindt." - Benoit Dewitte

BENODIGDHEDEN:

  • Voor de bouillon
    • 1 l water
    • 200 g honing
    • 50 g suiker
    • 2 stuks steranijs
    • 1 kaneelstokje
    • 1 stengel citroengras
    • 4 takjes verse salie
    • 3 takjes verse munt
    • 1 eetlepel gedroogde lavendel
    • zeste van 1 limoen en 1 sinaasappel sap van 3 limoenen
    • citroen
  • Om af te werken
    • zeste van 1/2 limoen
    • enkele eetbare bloemblaadjes

BEREIDINGSWIJZE:

Breng alle ingrediënten voor de bouillon samen aan de kook en laat ze gedurende 15 minuten trekken.

Zeef alles goed en laat afkoelen. Voeg het fruit toe.

Stel elk glaasje samen als volgt: gebruik 150 gram fruit, 40 gram bouillon en werk af met wat limoenzeste en enkele bloemblaadjes.

Benoit Dewitte | Welkin & Meraki | Lannoo
Recepten Benoit dewitte Dessert

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties