Seizoensgebonden koken: deze producten moet je in september proberen

De zomer mag dan wel stilaan achter ons liggen, toch zijn er het hele jaar door overheerlijke producten die de seizoenen volgen. Op zoek naar duurzame voeding? Laat je inspireren door deze toppers: ze zitten boordevol smaak en zijn op hun best in september. 

Kiwi

Deze exotische vrucht is een smaakbom is jewelste. De kiwi vindt haar oorsprong in Nieuw-Zeeland, maar is het ganse jaar verkrijgbaar. Toch is zowel de gele als de groene variant op z’n best in september. De gezondheidsvoordelen zijn enorm: van vitamine C tot kalium en pectine. Verwerk de kiwi in taarten, sorbets, smoothies of salades. Kiwi is wel geen ideale combinatie met melkproducten, aangezien het een stof bevat die eiwitten afbreekt. Hierdoor kan het mengsel erg waterig worden. 

Pompelmoes

De bittere smaaktoetsen van de pompelmoes vallen misschien niet bij iedereen in de smaak, al heeft deze unieke fruitsoort een hoop kwaliteiten en karakter. Dit buitenbeentje van de citrusfamilie is nochtans erg sappig en sterk van smaak. Je hebt gele, roze en rode varianten die je allemaal perfect kan verwerken in sapjes, warme gerechten of als rauwe bereiding. 

Rammenas

Fan van radijzen? Dan wordt het tijd om je smakenpalet uit te breiden met rammenas, een variant van de radijzenfamilie die als ronde of langwerpige wortel te verkrijgen is. De karakteristieke zwarte schil moet je uiteraard niet opeten. De rammenas heeft een uitgesproken, pittige smaak en gebruik je best in plakjes of fijngeschilde reepjes. Verwerk deze groente best in een soep of een salade.  

Rode biet

Van een erg gezonde groente gesproken: rode biet heeft daadwerkelijk alles mee. Amper calorieën, talloze vitamines, foliumzuur, mangaan en verschillende antioxidanten.Rode bieten zijn op verschillende manieren te verkrijgen: vers in zijn geheel, voorgesneden, voorgekookt en uit pot of blik. Net daarom kan je er alle kanten mee uit: verwerk het in ovenschotels en hippe tortillas of stoof het met zoete appelen. Smakelijk!

Seizoensgebonden Rode biet Rammenas Pompelmoes Kiwi

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties