Seppe Nobels stapt in ambitieus project voor duurzaam voedingsbeleid

Seppe Nobels stapt in ambitieus project voor duurzaam voedingsbeleid
29 mei 2018 redactie
Door Nieuws

In het Instituut Heilige Familie in Brugge start de Belgische Week, een initiatief dat ertoe moet leiden dat gezonde voeding op school ooit de normaalste zaak van de wereld wordt. Opmerkelijk: niemand minder dan Seppe Nobels heeft hier mee z’n schouders onder gezet.

Concreet: deze week zullen elke dag gerechten van Seppe NOBELS op de Brugse school gebracht worden. De Belgische Week is een evenement van het project GoodFood@School, een nationale project van Rikolto en Vredeseilanden.

In alle Vlaamse scholen een gezond en duurzaam voedingsbeleid tegen 2021 introduceren, zowel in de keuken als in de klas. Dat is de ambitieuze doelstelling van GoodFood@School. Broodnodig, volgens de initiatiefnemers. Tegen 2050 lopen er ongeveer 9,7 miljard mensen op onze wereldbol. Willen we al deze mensen gezond blijven voeden, dan moeten we ons consumptiegedrag drastisch veranderen.

Concreet wil men van gezonde en duurzame voeding op school de normaalste zaak van de wereld maken en daar gaat Nobels, als gloednieuwe peter, vanaf nu aan meewerken. Vandaag wordt de samenwerking gelanceerd met een Belgische week in het Instituut Heilige Familie te Brugge: een week lang serveert de schoolkeuken Belgische klassiekers naar duurzame recepten van Seppe Nobels.

“Gezonde, voedzame en lekkere maaltijden”, onze jeugd verdient dat, zegt de topchef op Facebook.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*