Sergio Herman maakt droom waar en keert terug naar Sluis

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Hij had het al even aangeraakt in ons decembernummer: Sergio Herman droomt ervan om opnieuw in de keuken te staan – weliswaar niet dagelijks. En blijkbaar staat die droom op het punt om uit te komen. 

We citeren even de passage uit het interview dat we in ons decembernummer hadden met Sergio Herman.

[/spb_text_block] [spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/2″ el_position=”last”]

En daarnaast droom ik toch weer van mijn eigen plekje hebben waar ik zelf weer kan koken. Het zou leuk zijn om hier in de buurt iets te beginnen, maar niet iets waar ik dagelijks mee bezig hoef te zijn. 

 Geen klassieke restaurantuitbating, dus? 

Zeker niet, want dan zit ik weer in het stramien van Oud Sluis. Ik droom al een tijdje van eigen keuken waar ik precies weet waar mijn pepermolen staat en mijn snijplank ligt. Kijk, ik moet zo meteen in AIRrepublic een paar gerechten gaan maken. Maar dat is altijd zoeken geblazen omdat ik er niet dagelijks kom. In Pure C is dat net zo. De gasten die daar werken hebben alles naar hun hand gezet en dat is ook niet meer dan normaal.”

Maar dat maakt wel dat ik geen plekje meer heb. Ik voel me zoals een gewezen voetballer die trainer wordt en af en toe nog eens een rondootje meedoet met de jongens. Maar eigenlijk, vind ik zelf koken nog altijd het leukst. En daarom droom ik weleens van zo’n type restaurantje waar ik helemaal mijn ding kan doen.”

“Een op een met mijn gasten, want daar puur ik de meeste voldoening uit. ’s Avonds naar huis rijden nadat je fijn voor blije mensen hebt kunnen koken, is een onbetaalbaar gevoel. Daar kijk ik, vijf jaar na Oud Sluis, naar uit, maar op de gepaste invulling heb ik nog geen zicht.”

[/spb_text_block] [/spb_row] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Ondertussen zijn we enkele maanden verder en begint de droom stilaan op een plan te lijken. De Standaard citeert de Volkskrant in Nederland: er zou al een architect aan het werk zijn gezet voor een nieuw restaurant in Retranchement, een deel van Sluis dichtbij de Belgische grens.

Meer info over de stijl van keuken, geeft hij niet. Wel bevestigt hij dat hij, zoals hij in het interview al had aangekondigd, niet van plan is om dagelijks met het nieuwe restaurant bezig te zijn. Hij denkt eerder aan een achttal dagen per maand.

(Tekst: Willem Asaert & Raf De Mot – Foto’s Frank Croes)

 

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!