Sergio Herman verrast in Frites Atelier met ‘dagschotels’ in brasseriestijl

Sergio Herman verrast in Frites Atelier met ‘dagschotels’ in brasseriestijl
5 maart 2019 Raf De Mot
Door Nieuws

Afgelopen weekend is het zesde Frites Atelier van Sergio Herman van start gegaan. De vestiging in Brussel is niet alleen de grootste tot nog toe, Herman pakt er ook uit met een primeur. Naast het ‘klassieke’ aanbod, kun je er ook terecht voor dagschotels.

Het concept van het Frites Atelier van Sergio Herman is bekend: de bekende Belgische fast food, maar dan naar een hoger niveau getild, met maniakale aandacht voor detail en kwaliteit. Een concept waarin smaak, ambacht, vakmanschap en persoonlijkheid worden samengebracht, betaalbaar en toegankelijk.

KLASSIEKERS

Op de kaart staan de klassiekers zoals je die ook in Antwerpen en Gent kunt eten. De Flemish Beef Stew is Hermans versie van het klassieke pakje friet met stoofvlees en mayonaise. In de Shakshouka Surprise worden de frietjes geserveerd met een licht-pikante Harissa-mayonaise, za’atar en een crunch van Arabisch brood.

Met de Indo Peanut Sauce heeft Herman zijn versie van een (Hollands) ‘patatje oorlog’: de frietjes worden hier geserveerd met pittige pindasaus, crunch van gebakken uitjes, geroosterde pinda’s, Rempejek, kaffir lime en een klassieke mayonaise.

SNACKS

Geen frituur zonder snacks, en dus kun je in het Frites Atelier ook kroketjes bestellen – een garnaalkroket, vleeskroket of kaaskroket.

Of een burger, natuurlijk, waarbij je de keus hebt tussen een rundsburger met Angus-rundvlees of een vegetarische met aubergine.

PLAT DU JOUR

Maar de grote nieuwigheid is de komst van een aantal gerechten die je eerder in een brasserie dan in een klassieke frituur verwacht, de plats du jour, telkens mét frietjes uiteraard.

Je hebt er de keuze tussen drie gerechten: de bavette bearnaise, met witloofslaatje, is een klassieke en oervlaamse biefstuk friet. Een andere brasserieklassieker is de steak tartaar, met rundvlees van Dierendonck, met truffelmayonaise.

De derde dagschotel is dan de lotte met mousselinesaus, geserveerd met een kreeftenbisque, een kleine caesar salad en – uiteraard – frieten.

7 DAGEN OP 7

Het nieuwe Frites Atelier aan het Sint-Katelijneplein zal zeven dagen op zeven open zijn. De plats du jour zijn niet de enige knipoog naar de brasseriestijl. Ook de inrichting, de zitruimte en de open keuken doet veel meer denken aan een klassieke brasserie dan aan een (premium) frituur.

Frites Atelier, Sint-Katelijnestraat 32 – 1000 Brussel

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*