Sergio Herman verrast in Frites Atelier met ‘dagschotels’ in brasseriestijl

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Afgelopen weekend is het zesde Frites Atelier van Sergio Herman van start gegaan. De vestiging in Brussel is niet alleen de grootste tot nog toe, Herman pakt er ook uit met een primeur. Naast het ‘klassieke’ aanbod, kun je er ook terecht voor dagschotels.

Het concept van het Frites Atelier van Sergio Herman is bekend: de bekende Belgische fast food, maar dan naar een hoger niveau getild, met maniakale aandacht voor detail en kwaliteit. Een concept waarin smaak, ambacht, vakmanschap en persoonlijkheid worden samengebracht, betaalbaar en toegankelijk.

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

KLASSIEKERS

Op de kaart staan de klassiekers zoals je die ook in Antwerpen en Gent kunt eten. De Flemish Beef Stew is Hermans versie van het klassieke pakje friet met stoofvlees en mayonaise. In de Shakshouka Surprise worden de frietjes geserveerd met een licht-pikante Harissa-mayonaise, za’atar en een crunch van Arabisch brood.

[/spb_text_block] [spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”8″ padding_horizontal=”0″ width=”2/3″ el_position=”first”] [/spb_column] [spb_column col_sm=”4″ padding_horizontal=”0″ width=”1/3″ el_position=”last”] [/spb_column] [/spb_row] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Met de Indo Peanut Sauce heeft Herman zijn versie van een (Hollands) ‘patatje oorlog’: de frietjes worden hier geserveerd met pittige pindasaus, crunch van gebakken uitjes, geroosterde pinda’s, Rempejek, kaffir lime en een klassieke mayonaise.

SNACKS

Geen frituur zonder snacks, en dus kun je in het Frites Atelier ook kroketjes bestellen – een garnaalkroket, vleeskroket of kaaskroket.

[/spb_text_block] [spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”4″ padding_horizontal=”0″ width=”1/3″ el_position=”first”] [/spb_column] [spb_column col_sm=”4″ padding_horizontal=”0″ width=”1/3″] [/spb_column] [spb_column col_sm=”4″ padding_horizontal=”0″ width=”1/3″ el_position=”last”] [/spb_column] [/spb_row] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Of een burger, natuurlijk, waarbij je de keus hebt tussen een rundsburger met Angus-rundvlees of een vegetarische met aubergine.

PLAT DU JOUR

Maar de grote nieuwigheid is de komst van een aantal gerechten die je eerder in een brasserie dan in een klassieke frituur verwacht, de plats du jour, telkens mét frietjes uiteraard.

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Je hebt er de keuze tussen drie gerechten: de bavette bearnaise, met witloofslaatje, is een klassieke en oervlaamse biefstuk friet. Een andere brasserieklassieker is de steak tartaar, met rundvlees van Dierendonck, met truffelmayonaise.

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

De derde dagschotel is dan de lotte met mousselinesaus, geserveerd met een kreeftenbisque, een kleine caesar salad en – uiteraard – frieten.

7 DAGEN OP 7

[/spb_text_block] [spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”8″ padding_horizontal=”0″ width=”2/3″ el_position=”first”] [/spb_column] [spb_column col_sm=”4″ padding_horizontal=”0″ width=”1/3″ el_position=”last”] [/spb_column] [/spb_row] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Het nieuwe Frites Atelier aan het Sint-Katelijneplein zal zeven dagen op zeven open zijn. De plats du jour zijn niet de enige knipoog naar de brasseriestijl. Ook de inrichting, de zitruimte en de open keuken doet veel meer denken aan een klassieke brasserie dan aan een (premium) frituur.

Frites Atelier, Sint-Katelijnestraat 32 – 1000 Brussel

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!