Shabu-shabu

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • Dashibouillon
  • Ponzu
  • Sojasaus
  • Japanse peper
  • 100 g wagyu per persoon, fijngesneden
  • Witte kool, fijngesneden
  • Prei, fijngesneden
  • Shitakes
  • Kastanjechampignons, fijngesneden

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Breng de dashi op smaak met sojasaus, ponzu en peper en zout
  2. Serveer de gloeiend hete dashi aan tafel en giet hem over in een fondueketel. Zorg ervoor dat die van tevoren al wat op temperatuur is, om te vermijden dat de dashi meteen afkoelt.
  3. Gaar groente en vlees naar eigen smaak.
  4. Serveer met gestoomde rijst en met dipsauzen naar keuze.

WEETJE VAN DE REDACTIE:

Dit is de Japanse versie van onze fondue, waarbij – net als bij ons – de beleving minstens even belangrijk is als het eten zelf.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!