Sjefs

Sjefs
12 april 2019 Antoine
Door Clubleden, Restaurants

SJEFS
Marktplein 10
8620 Nieuwpoort
Tel. 058 59 62 43
www.sjefsplace.be

Break the rules, share the food. Niet alleen gerechten, maar ook verhalen zijn er om te delen. Dat is het motto van Jeffrey Devooght, zaakvoerder-chef van Sjefs, een eigenzinnige, maar toegankelijke bistro op het marktplein in Nieuwpoort. Met zijn concept wil de jonge chef de mensen terug samenbrengen rond de tafel en ook zo zijn steentje bijdragen om meer warmte en gezelligheid in onze samenleving te krijgen; niet alleen gerechten, maar ook verhalen zijn er om geshared te worden. Zijn idee kreeg vorm toen hij in de aanloop naar de opening van zijn bar-bistro-fingerfood-zaak — er waren wel wat verbouwingen te doen aan het pand — in het diepe zuiden van de Verenigde Staten (New Orleans) op stage ging. Daar geraakte hij helemaal in de ban van de southern comfort food, bereid op een open vuur of in een authentieke houtskooloven. In zijn concept neemt fingerfood in de vorm van sharing dishes een belangrijke plaats in: je kunt ervoor kiezen om een hele avond door verschillende fingerfoodgerechtjes te eten, die dan als sharing bordjes in het midden van de tafel gezet worden. Of je neemt enkele van die leuke, hippe vingerhapjes als klassiek voorgerecht om dan verder te gaan met een hoofdgerecht. En wat staat er dan zoal op de kaart? Klassieke, op de Amerikaanse leest geschoeide gegrilde vis- en vleesgerechten — burgers, steak, pulled chicken … — met de al even lekkere, klassieke sidedishes (coleslaw, patatas bravas, aardappelsla…) of fingerfood zoals nachos’s, chickenwings en inktvisringen. De typische comfortfood uit the deep South, weliswaar met een Belgische twist waarbij ook aan de vegetariërs gedacht wordt.