Slaatje van gekonfijte eend

Slaatje van gekonfijte eend

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

4 eendenbouten
250 g ganzenvet
1 kg grof zout
50g peultjes, in julienne gesneden
50 g sojascheuten
50 g daikon, versnipperd
50 g wortelen, in julienne gesneden
1 granaatappel
Voor de currymayonaise
1 tl gele currypasta
20 cl mayonaise, kant-en-klaar of naar eigen recept
Voor de sojadressing
10 cl sojasaus
1 rood pepertje
1 lente-ui
1 el honing
1 el sesamolie
Versgeraspte gember
Sap van 1 limoen
1 el granaatappelsap

Bereiden

  1. Bedek de eendenbouten met grof zout, laat 2 uur rusten en spoel grondig.
  2. Konfijt de eendenbouten 5 uur in ganzenvet op zeer laag vuur.
  3. Haal het vlees van het bot, trek het in stukken en houd de helft apart.
  4. Trek de rest van het vlees in nog kleinere stukken en frituur ze krokant.
  5. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  6. Blancheer de peultjes, sojascheuten, wortelen en daikon en verfris. Meng alles door elkaar, voeg er de granaatappelpitten aan toe en meng er naar smaak de sojadressing onder.
  7. Werk mayonaise naar smaak op met gele currypasta.
  8. Dresseer. Gebruik de gefrituurde eendendraadjes als crumble bovenop.