Slagerij Ceursters-Daneels

SLAGERIJ CEURSTERS-DANEELS
Steenweg op Ravels 85
2360 Oud-Turnhout
Tel. 014 55 50 45
www.slagerij-oosthoven.be

In 2013 namen Filip Ceursters en Carolien Daneels een slagerij over en brachten er gaandeweg een nieuw elan. Als boerenzoon weet Filip als geen ander hoe belangrijk de herkomst van het vlees is. Hij huldigt dan ook het principe van de korte keten: door rechtstreeks met de kwekers en producenten samen te werken, kent hij de herkomst en het verhaal van elk stuk vlees. Wat het rundsvlees betreft, is de herkomst makkelijk: Hoeve 't Ceurshof, de ouderlijke boerderij, waar vooral Blonde d'Aquitaine en Jerseyrunderen worden afgemest. Hij kiest daarbij resoluut voor al wat oudere dieren, die hij ook nog eens dubbel zolang laat afmesten als gebruikelijk en waarvan hij het vlees in het eigen atelier laat rijpen. Het resultaat is mooi, donkerrood vlees, licht gemarmerd en met veel smaak. Het varkenvlees, Duroc de Kempen, is afkomstig van een kweker uit Weelde waarmee Filip en Carolien een persoonlijke band hebben. En ook hier maakt het koppel de keuze voor wat oudere dieren, die de tijd hebben gekregen om op te groeien. Naast die keuze voor de korte keten is ook ambachtelijke passie belangrijk voor Filip en Carolien: al het vlees wordt volledig in eigen huis verwerkt, van het versnijden en uitbenen van de kwartieren tot de bereiding van charcuterie. Zoveel ambachtelijke passie mag gezien worden: in 2017 trok de slagerij naar een nieuwbouwpand, dat niet alleen in het teken staat van klantvriendelijkheid, maar ook transparantie. Terwijl de klanten bediend worden in de winkel, waar ook de kwartieren zichtbaar hangen te rijpen in een state-of-the-art rijpingscel, kunnen ze Filip aan het werk zien in zijn atelier.

 

Winkel

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties