Sluiting Brasserie Bru leidt terugkeer naar Eygalières in

Sluiting Brasserie Bru leidt terugkeer naar Eygalières in
12 mei 2018 redactie
Door Nieuws

Het einde van een tijdperk, zo kunnen we het wel stellen. Na drie jaar sluit Brasserie Bru by Suzy in Schilde nu dinsdag, 15 mei, de deuren. Suzy Jacques gaat samen met een deel van de huidige equipe en haar kinderen het allereerste restaurant in Eygalières te heropenen.

Een logische beslissing: door zijn projecten in Durbuy had Wout nog amper tijd om de brasserie in Schilde op te volgen. Suzy wilde dan weer terug naar Eygalières, om meer bij de kinderen te kunnen zijn, die altijd in Eygalières zijn blijven wonen. Zoon BORIS en dochter LOU zullen trouwens mee ingeschakeld worden in Brasserie chez Suzy.

Suzy JACQUES neemt een deel van het huidige personeel uit Schilde mee, met name chef Hervé ALLARD en Vladimir. Het grote domein buiten het dorp, waar Maison Bru gevestigd was, hebben Suzy en Wout verkocht toen ze drie jaar geleden besloten om te stoppen in Eygalières, maar het pand in het dorp, hebben ze nooit verkocht.

En daarmee kan Jacques nu gewoon terug naar de roots, naar de stemmige brasserie met het terras onder de platanen, waar het duo ooit twee Michelinsterren haalde.

Niet dat er ambities zijn om opnieuw (een) ster(ren) te behalen. “We gaan daar de simpele, gezonde Provençaalse keuken brengen”, zegt Wout daarover. “Zonder vaste kaart, met alleen maar suggesties volgens het marktaanbod”, vult Suzy aan. “Elke dag vier voor- en hoofdgerechten en desserts, en een kaasassortiment.”

Wout Bru zal zeker nog, weliswaar vanop afstand, het project blijven opvolgen. Zo gaan Allard en co na de sluiting van de brasserie in Schilde een week op stage in Durbuy, om er door Wout zelf de finesses van de Provençaalse keuken tot in de puntjes te leren beheersen.

“Tot nu hebben Wout en ik altijd alles samen gedaan”, vertelt Suzy Jacques. “Nadat hij in Durbuy is gaan werken, was het in Schilde toch anders. En toen de kans zich voordeed om terug te keren naar Eygalières, heb ik die aangegrepen, weliswaar na veel slapeloze nachten.”

Na hun vertrek uit Eygalières hebben Bru en Jacques het restaurant in de Rue de la République een tijd verhuurd aan een vriend uit Avignon, die er al die jaren zelf een restaurant heeft gerund. Maar die heeft nu zélf een pand gekocht, waardoor het pand vrijkwam.

“Er waren kandidaat-overnemers genoeg”, zegt Suzy. “Maar ik was niet gehaast om te verkopen. Waarom er zélf niets gaan doen? Nu de zomer opstarten en dan kan ik, na vijf maanden, als het toeristisch seizoen voorbij is, de zaak nog steeds verkopen. Ik hoor, zelfs nu na al die jaren, nog steeds mensen vertellen over de mooie herinneringen die ze hebben overgehouden aan een bezoekje aan Eygalières.”

Mooie herinneringen: fotograaf Frank Croes dook in z’n archief en vond er deze foto’s, letterlijk uit de oude doos, nog van vóór de eerste Michelinster. De opening van Brasserie chez Suzy in Eygalières is voorzien voor 8 juni. We wensen Suzy en haar team alvast heel veel succes.

Brasserie chez Suzy
Rue de la République
13810 Eygalières
0032/468 12 20 11

1 commentaar

  1. linda poldervaart 1 jaar geleden

    En zo reizen we over en weer, richting Frankrijk, richting België,
    We kennen dat,
    Edegem Provence Edegem

    Veel geluk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*