Smoked icetea met gegrilde perzikken, sorbet van perzik

Smoked icetea met gegrilde perzikken, sorbet van perzik

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

4 perziken
Voor de sorbet
300 gr suiker
195 gr water
500 gr perzikpuree
sap van halve citroen
Voor de smoked ice tea
500 ml water
2,5 gr Lapsang Souchong
5 gr Yunnan Black Tea
20 ml limoensap
30 gr suiker

Bereiden

  1. Laat de thee 5 minuten trekken, los de suiker erin op en laat afkoelen.
  2. Zet water op en voeg de suiker toe tot een dikke siroop. Laat afkoelen, voeg de perzik en citroen eronder en draai af tot een frisse sorbet.
  3. Halveer en ontpit de perziken en gril ze 3 minuten met de snijkant op het rooster. Snij in hapklare stukken. Hou per glas één groter stuk apart.
  4. Doe de kleinere stukken perzik en een quenelle sorbet in een glas of bokaal en leg bovenop het glas het grotere stuk perzik. Giet nu voorzichtig de icetea op het grotere stuk. Vul tot de stukken in het glas bijna onder staan.