Smoked icetea met gegrilde perzikken, sorbet van perzik

Smoked icetea met gegrilde perzikken, sorbet van perzik
december 27, 2018 Ambiance
In Cocktails & Mocktails, Recepten

Yields4 Servings

Door Lander Hanskens Maldonado


INGREDIËNTEN
 4 perziken
Voor de sorbet
 300 g suiker
 195 g water
 500 g perzikpuree
 sap van halve citroen
Voor de smoked ice tea
 500 ml water
 2,50 g Lapsang Souchong
 5 g Yunnan Black Tea
 20 ml limoensap
 30 g suiker

INSTRUCTIES
1

Laat de thee 5 minuten trekken, los de suiker erin op en laat afkoelen.

2

Zet water op en voeg de suiker toe tot een dikke siroop. Laat afkoelen, voeg de perzik en citroen eronder en draai af tot een frisse sorbet.

3

Halveer en ontpit de perziken en gril ze 3 minuten met de snijkant op het rooster. Snij in hapklare stukken. Hou per glas één groter stuk apart.

4

Doe de kleinere stukken perzik en een quenelle sorbet in een glas of bokaal en leg bovenop het glas het grotere stuk perzik. Giet nu voorzichtig de icetea op het grotere stuk. Vul tot de stukken in het glas bijna onder staan.

Ingredients

INGREDIËNTEN
 4 perziken
Voor de sorbet
 300 g suiker
 195 g water
 500 g perzikpuree
 sap van halve citroen
Voor de smoked ice tea
 500 ml water
 2,50 g Lapsang Souchong
 5 g Yunnan Black Tea
 20 ml limoensap
 30 g suiker

Directions

INSTRUCTIES
1

Laat de thee 5 minuten trekken, los de suiker erin op en laat afkoelen.

2

Zet water op en voeg de suiker toe tot een dikke siroop. Laat afkoelen, voeg de perzik en citroen eronder en draai af tot een frisse sorbet.

3

Halveer en ontpit de perziken en gril ze 3 minuten met de snijkant op het rooster. Snij in hapklare stukken. Hou per glas één groter stuk apart.

4

Doe de kleinere stukken perzik en een quenelle sorbet in een glas of bokaal en leg bovenop het glas het grotere stuk perzik. Giet nu voorzichtig de icetea op het grotere stuk. Vul tot de stukken in het glas bijna onder staan.

Smoked icetea met gegrilde perzikken, sorbet van perzik
Facebook Comments