Sofrito met kreeft en kikkererwten

“Kreeft en kikkererwten, het lijkt misschien een rare combinatie. Maar wat mij betreft past het perfect op Ibiza: ik kook hier altijd simpel en dan zijn eenvoudige ingrediënten als kikkererwten onmisbaar. Maar omdat het vakantie is wil ik óók graag uitpakken. En met welk product kan dat nu beter dan met kreeft?”  

BENODIGDHEDEN:

Sobremesa
© Kris Vlegels

Voor 1-2 personen:

  • 1 kreeft, gekookt in court-bouillon
  • fijn zeezout
  • zwarte peper
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1½ tl ras el hanout
  • 4 groene asperges
  • 200 g verse mayonaise
  • 15 g dragon, fijngesneden
  • 4 el olijfolie
  • ½ zoete ui, fijngesneden
  • 4 el verse tijm
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tomaat, ontveld en in grove stukken
  • 100 g kikkererwten (uit blik)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 2 el gezouten boter
  • 1 citroen, rasp en sap
  • 1 el citroenmelisse

 

 

BEREIDINGSWIJZE:

Halveer de kreeft en snijd hem in grove stukken. Kruid met zwarte peper, een mespunt knoflook en ½ tras el hanout 

Schil de groene asperges, verwijder de kontjes en kook ze kort in gezouten water. Spoel koud na.  

Halveer de asperges over de lengte en snijd ze in 3 gelijke stukken.  

Pureer de verse mayonaise met de dragon.  

Verhit 2 eolijfolie en stoof er de zoete ui en de overige knoflook in. Voeg de tijm, ½ tras el hanout en de chilivlokken toe en bak enkele min. Voeg de tomaat en de kikkererwten toe en kruid met peper en zout. Voeg de kippenbouillon toe en stoof de sofrito op laag vuur circa 40 min.  

Verhit een koekenpan met 2 el olijfolie en bak de kreeft rondom aan. Voeg de groene asperges toe, neem van het vuur en voeg de boter toe.  

Verdeel de kreeft en de asperges over de sofrito en roer voorzichtig om. Verfris met het citroensap en de -rasp. Werk af met enkele tdragonmayonaise, een snuifje ras el hanout en wat blaadjes citroenmelisse. 

Sergio herman Vis Kreeft Recept Kikkererwten Sobremesa Sofrito Gezond Hoofdgerecht Vis

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties