Sonoma: Belgisch-Amerikaans koppel brengt het beste uit Amerika en Vlaanderen samen

Sonoma: Belgisch-Amerikaans koppel brengt het beste uit Amerika en Vlaanderen samen
13 augustus 2018 redactie
Door Nieuws

Wat als je Californische wijn, premium bourbon, een nooit eerder gezien assortiment Mezcal en Belgische crafstbieren zou samenbrengen in één barconcept? En je er tegelijk nog gastronomische hapjes bij zou serveren, afkomstig uit een 14/20-keuken even verderop? Wel, dan kom je ongeveer uit bij Sonoma, een recent geopende, elegante wijn-, cocktail- en bierbar in Antwerpen.

De nieuwe bar, genoemd naar de beroemde wijnstreek in Noord-Californië, is het initiatief van Matt ROONEY. Nee, dat is geen broer van Wayne, maar een Amerikaan die samen met z’n Belgische vrouw Fien VERVOORT besloot om de eet- en drinkcultuur van Noord-Californië naar ons te brengen.

Wat we ons daarbij moeten voorstellen? Om te beginnen natuurlijk de Californische wijn, waarvan er een aantal van de beste – per glas – te krijgen zijn in Sonoma. Daarnaast heeft de nieuwe bar de uitgebreidste Mezcalkaart in heel Europa, met zomaar liefst 230 referenties. En (Michter’s) bourbon, natuurlijk – Rooney is brand amabassadeur van Michter’s, algemeen beschouwd een van de allerbeste bourbons.

Rooney is aan de slag geweest als sommelier en mixologist in tal van uitstekende Amerikaanse restaurants en bars – liefhebbers van de betere cocktail hebben er in Antwerpen dus nog een adresje bij.

Maar daar blijft het niet bij. “We willen echt die mix van Californische en Vlaamse topproducten”, zegt Rooney daarover. “En dus brengen we ook een rijk assortiment aan Belgische crafts beers.”

Van die ambachtelijke bieren zijn er vijf op tap: Pils 13 ‘Delta’ en Cantillon Kriek permanent en daarbij nog drie wisselende niche tapbieren. Verder trappistbieren waaronder Westvleteren (Blonde en 12) en maar liefst twintig traditionele lambiekbieren (Cantillon, Drie Fonteinen, DeCam en Girardin).

Het concept voorziet ook hapjes. Een deel daarvan komt uit de keuken van Invincible, het restaurant van Kenny BURSSENS even verderop.

Kroketjes guacamole met nacho’s, arancini, gepekelde crudité, worsten van Brandt & Levie, Cantabrische ansjovis en kazen van Van Tricht met gegrild zuurdesembrood en kruidenboter, artisjok met aïoli en balsamico: ook hier weer die mix van Californische inspiratie en producten van bij ons.

Sonoma, Suikerrui 8 – 2000 Antwerpen – www.sonoma.be – Gesloten op maandag en dinsdag

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*