Spieringbeignets met grapefruit-venkelsalade

Spieringbeignets met grapefruit-venkelsalade
23 april 2019 Antoine
Door Recepten, Tussengerechten

Deze beignets zijn heerlijk en supersimpel! Eet ze gewoon zo, gewikkeld in een verse snee witbrood met boter, of serveer ze met deze lichte, verfijnde salade die je niet afleidt van de heerlijke luchtigheid van de beignets. In Nieuw-Zeeland worden er piepkleine snoekforellen voor gebruikt, die op jonge leeftijd van de zee naar de rivieren zwemmen, waar ze volwassen worden. Dit gerecht is een perfecte drie-eenheid: wanneer de visjes de rivier op zwemmen, hangen de laatste grapefruits aan de bomen en verschijnt de eerste venkel in de tuin.

VOOR 4–5 BEIGNETS SALADE
 • 1 grapefruit
 • 1 venkelknol, inclusief het groen
 • citroensap
 • goede extra vergine olijfolie
 • roze peperkorrels (naar wens)
 • eetbare bloemen (naar wens)
SPIERINGBEIGNETS
 • 200 g spiering
 • 1 ei, licht geklopt
 • zeezout en versgemalen zwarte peper
 • klontje boter
 • 104 ? uit het wild
GLUTENVRIJ

Maak de salade: snijd met een scherp mes de schil, inclusief het witte deel en het vliesje, van de grapefruit en snijd de partjes los (zie tip). Was de venkelknol, snijd de takjes groen eraf en zet ze apart. Snijd een stukje van de boven- en onderkant van de knol, zodat hij een mooie ronde vorm krijgt. Snijd hem in flinterdunne plakjes, zo dun mogelijk, met een scherp mes, een schaaf of een mandoline. Meng de grapefruit met de plakjes venkel, sprenkel er een beetje citroensap en een scheutje olijfolie over en zet de salade apart terwijl je de beignets maakt.
Meng de spiering met het ei en voeg een snufje zeezout en wat peper toe. Zet een middelgrote gietijzeren koekenpan of een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Doe de boter erin en schep er volle lepels spieringbeslag in. Bak de beignets 1-2 min. per kant. Keer ze voorzichtig en bak de andere kant 30-60 sec.
Haal de beignets uit de pan en serveer ze heet, met wat grapefruit- venkelsalade ernaast. Strooi er wat takjes venkelgroen en indien gewenst een paar roze peperkorrels en eetbare bloemen over. Ik heb broccoli- en radijsbloemen gebruikt die zaad hadden gevormd.

TIP

Om de grapefruit te schillen gebruik je een scherp mes om een plakje
van de boven- en onderkant te snijden; zorg dat je het witte deel ook wegsnijdt. Zet de grapefruit rechtop op een snijplank. Houd het mes schuin en snijd van boven naar beneden om de schil, het witte deel en het vliesje eraf te snijden; draai het mes mee met de ronding van de grapefruit. Herhaal dit tot de grapefruit rondom geschild is. Pak de grapefruit met e´e´n hand vast en snijd de partjes tussen de vliesjes los. Als je het een paar keer hebt gedaan, is dit klusje zo gebeurd!

[printfriendly]

Facebook Comments

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*