Spinaziesalade met nobashigarnalen en mizu

HyperFocal: 0

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 8 nobashigarnalen
  • 400 g jonge bladspinazie
  • Enkele teentjes look
  • Enkele venkelscheutjes
  • Voor de marinade
    • 30 gram mizu
    • 120 gram brunoise parmezaan
    • Scheutje olijfolie
    • Enkele druppels sesamolie
    • Sap van een halve citroen
  • Voor de jus
    • 10 gram mizu
    • 40 ml sojasaus
    • Enkele druppels sesamolie
    • 4 ml lookolie
    • 40 ml mirin
    • 5 ml gembersiroop
    • Zeste van 1 limoen
    • Sap van halve limoen

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Maak een crumble van look. Snij de teentjes in een zo fijn mogelijke brunoise, frituur ze kort, laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier en strooi er wat zout over.
  2. Voeg alle ingrediënten voor de marinade samen en draai de spinazie er kort door, laat uitlekken.
  3. Bak de nobashigarnalen kort in olijfolie.
  4. Voeg alle ingrediënten voor de saus samen, laat 2 tot 3 minuten opkoken tot de saus licht gebonden is.
  5. Schik de gemarineerde spinazie in een ringvorm en leg er de garnalen bovenop. Werk af met de crumble van look en enkele venkelscheutjes, druppel er de saus rond.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!