Spinaziesalade met nobashigarnalen en mizu

Spinaziesalade met nobashigarnalen en mizu

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

8 nobashigarnalen
400 g jonge bladspinazie
Enkele teentjes look
Enkele venkelscheutjes
Voor de marinade
30 gram mizu
120 gram brunoise parmezaan
Scheutje olijfolie
Enkele druppels sesamolie
Sap van een halve citroen
Voor de jus
10 gram mizu
40 ml sojasaus
Enkele druppels sesamolie
4 ml lookolie
40 ml mirin
5 ml gembersiroop
Zeste van 1 limoen
Sap van halve limoen

Bereiden

  1. Maak een crumble van look. Snij de teentjes in een zo fijn mogelijke brunoise, frituur ze kort, laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier en strooi er wat zout over.
  2. Voeg alle ingrediënten voor de marinade samen en draai de spinazie er kort door, laat uitlekken.
  3. Bak de nobashigarnalen kort in olijfolie.
  4. Voeg alle ingrediënten voor de saus samen, laat 2 tot 3 minuten opkoken tot de saus licht gebonden is.
  5. Schik de gemarineerde spinazie in een ringvorm en leg er de garnalen bovenop. Werk af met de crumble van look en enkele venkelscheutjes, druppel er de saus rond.