Spinaziesalade met zalm en kokosdressing

Spinaziesalade met zalm en kokosdressing
februari 26, 2019 Raf De Mot
In Tussengerechten

Yields2 Servings

Door Bart Van Olphen uit zijn boek Vis uit blik2 - foto David Loftus


 100 g quinoa
 50 ml kokosmelk
 rasp en sap van 2 limoenen
 2 el sesamolie, plus extra
 1 cm gemberwortel, geschild, fijngehakt
 4 el sesamzaad
 3 el cashewnoten, grof gehakt
 300 g verse spinazie
 50 g lamsoor of zeekraal
 ½ sjalot, fijngehakt
 1 blikje zalm (a 170 g), uitgelekt (130 g)
 3 el geraspte kokos
 ½ granaatappel, pitten uitgehaald
 ½ bosje koriander, alleen de blaadjes
 zout en peper

1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart en laat afkoelen.

2

Meng voor de dressing de kokosmelk, het limoenrasp en -sap, de sesamolie en gember in een kommetje. Zet apart.

3

Rooster het sesamzaad en de cashewnoten kort in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren. Laat afkoelen.

4

Doe de spinazie en lamsoor of zeekraal in een grote slakom, meng de sjalot en zalm erdoor, voeg de quinoa toe en schenk de dressing erover. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

5

Strooi het sesamzaad en de cashewnoten samen met het kokos en de granaatappelpitten over de spinaziesalade. Serveer het geheel met de korianderblaadjes en eventueel extra sesamolie.

Ingredients

 100 g quinoa
 50 ml kokosmelk
 rasp en sap van 2 limoenen
 2 el sesamolie, plus extra
 1 cm gemberwortel, geschild, fijngehakt
 4 el sesamzaad
 3 el cashewnoten, grof gehakt
 300 g verse spinazie
 50 g lamsoor of zeekraal
 ½ sjalot, fijngehakt
 1 blikje zalm (a 170 g), uitgelekt (130 g)
 3 el geraspte kokos
 ½ granaatappel, pitten uitgehaald
 ½ bosje koriander, alleen de blaadjes
 zout en peper

Directions

1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart en laat afkoelen.

2

Meng voor de dressing de kokosmelk, het limoenrasp en -sap, de sesamolie en gember in een kommetje. Zet apart.

3

Rooster het sesamzaad en de cashewnoten kort in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren. Laat afkoelen.

4

Doe de spinazie en lamsoor of zeekraal in een grote slakom, meng de sjalot en zalm erdoor, voeg de quinoa toe en schenk de dressing erover. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

5

Strooi het sesamzaad en de cashewnoten samen met het kokos en de granaatappelpitten over de spinaziesalade. Serveer het geheel met de korianderblaadjes en eventueel extra sesamolie.

Spinaziesalade met zalm en kokosdressing
Facebook Comments

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*