Spitskool op de barbecue

Spitskool op de barbecue

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

1 spitskool
1 kaneelstokje
6 kruidnagels
300 g zwarte olijven zonder pit
50 g panko
1 teentje look
100 g blauwe bessen
200 g verse kaas
5 cl olijfolie
Handvol roze peper

Bereiden

  1. Droog de olijven 6 uur aan 75° in de oven.
  2. Kleur de panko goudbruin in een beetje olijfolie met de volledige teen look. Verwijder de look. Mix de droge olijven met de panko in de blender tot een crumble.
  3. Stop de kaneelstok in de kruin van de spitskool en steek ook de kruidnagels vast in de kool. Leg de kool op de barbecue en sluit af. Keer de kool na 20 minuten om en herhaal dit 4 keer, tot de kool zwartgeblakerd is. Verwijder de buitenste (geblakerde) lagen en snij de kern in vier.
  4. Schik de spitskool op een bord en verdeel er de kaas over. Bestrooi met de crumble van olijf, roze peper en bessen. Werk elk stuk af met een eetlepel olijfolie.