Staycation: eten én logeren bij topchefs

Deze zomer zal er zeker anders uitzien dan normaal, maar dat wil niet zeggen dat hij minder leuk zal zijn. Staycation wordt de nieuwe trend. Wij zochten voor jou zes eet- en logeercombinaties waar je geniet van wat absolute topchefs op tafel toveren.

Bar en Hotel Riga

Op het gelijkvloers van Hotel Riga vind je de gelijknamige foodbar. Beiden spelen ze in op een kosmopolitische vibe. Van ’s ochtends vroeg een lekker ontbijtje tot ’s avonds laat een goed glas wijn. Dankzij de internationale kaart met een lichte focus op Italiaanse gerechten en enkele sharing dishes voelt iedereen zich hier thuis.

Korte Koepoortstraat 4
2000 Antwerpen
03 369 44 22
www.hotelriga.be

Hotel Geerts

Hotel, restaurant en bistro in één pand. In het charmante restaurant kan je genieten van creatieve en culinaire gerechten uit de gastronomische keuken. Vanuit Bistro ‘Orangerie’ heb je zicht op de mooie tuin. Ook de stijlvolle kamers zullen je verblijf aangenaam en memorabel maken.

2260 Westerlo
014 54 40 17
info@hotelgeerts.be
www.hotelgeerts.be

Domein Marsnil

Bij de authentieke hoeve Het Karrehof geniet je van het Haspengouwse landschap in combinatie met pure culinaire verwennerij. Restaurant Marsnil werd beloond met een 13/20 in Gault&Millau. Het Karrehof is een perfect startpunt om de streek te verkennen. Van een rondleiding in de tuinen op het domein tot een lange fietstocht tussen de fruitbloesems van Haspengouw. Of werp een blik achter de schermen van het familiaal wijnbedrijf. Heerlijk!

Batsheerstraat 35
3870 Heers
011 48 51 77
www.domeinmarsnil.be

 

Bistro en B&B Vienna

In hartje Lokeren ligt Bistro Vienna, dat naast een wisselende kaart van seizoensgebonden ingrediënten een stijlvolle B&B aanbiedt. De paradijselijke binnentuin voelt aan als een groene oase. In het restaurant word je hartelijk ontvangen door gastvrouw Connie Eeckman en kan je genieten van heerlijke gastronomische creaties. Je kan kiezen voor volledige arrangementen die een verblijf in de B&B, een diner in het restaurant en een eventueel saunabezoek combineren.

Stationsplein 6
9160 Lokeren
09 349 03 02
www.bistro-vienna.be
bistrovienna@telenet.be

Hofke van Bazel

Groenten spelen de hoofdrol bij Hofke van Bazel. Dat heeft veel te maken met eigenares Gina Miurin, die als vegetariër weet hoe frustrerend het is om zelden of nooit een volledig vegetarisch gerecht op de kaart terug te vinden. Met Gina’s Choice, een apart deel op de kaart met vegetarische gerechten, was en is Hofke van Bazel een trendsetter. Veel van de kruiden en groenten komen uit de eigen moestuin. De landelijke, maar luxueuze gastensuites van Suite & B zijn de kers op de taart van jouw verblijf.

Koningin Astridplein 11-13
9150 Bazel
03 744 11 40
www.hofkevanbazel.be 

Ristorante Da Claudio en B&B A Casa

Geen pizza of spaghetti carbonara bij Da Claudio. Samen met Chef Martino Palazzo zoekt Claudio Acquaro elke dag naar de beste en authentieke Italiaanse producten. Maître Sommelier Claudio combineert alle gerechten met de beste wijnen uit zijn geboorteland. Om de vier weken is er een nieuwe seizoensgebonden kaart. Da Claudio biedt ook een kleine, maar gezellige B&B aan genaamd A Casa.

Marktstraat 19
8620 Nieuwpoort
058 24 33 74
www.ristorantedaclaudio.be

Topchefs Restaurants Eten B&b Hotels Lijstje Gastenkamers Staycation Logeren

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer