Sterrenchef neemt sterrenrestaurant over

Sterrenchef neemt sterrenrestaurant over
11 mei 2018 redactie
Door Nieuws

De kogel is door de kerk. Bruneau, het sterrenrestaurant van de gerenommeerde chef Jean-Pierre Bruneau dat al sinds januari te koop stond, heeft een overnemer gevonden. En het is niet van de minste.

Bruneau mag op vijftien jaar tijd dan wel twee van z’n drie michelinsterren verloren hebben, het blijft een van de meest iconische restaurants in Brussel. Sinds 1975, het jaar van de opening, is de Naamse chef Jean-Pierre BRUNEAU er meer dan veertig jaar actief geweest.

Het restaurant kende een vrij steile opgang: een eerste ster was er al na twee jaar en tegen 1988, dus 13 jaar na de opening, waren het er al drie.
Maar ook topchefs gaan vroeg of laat op pensioen – Bruneau is er 74 – en vorige zomer kwamen de eerste geruchten dat Bruneau zou gaan sluiten, bij gebrek aan een opvolger.

Christophe HARDIQUEST van Bon-Bon toonde nog interesse, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan.

In Bruneau heeft veel latere toppers opgebracht, zoals David MARTIN, Hardiquest en ook Maxime MAZIERS. Deze laatste,  chef in sterrenrestaurant L’Ecailler du Palais Royale, heeft Bruneau definitief overgenomen, zo schrijft Bruzz.be.

Ook Jurgen LIJCOPS, die ondertussen als eigenaar van het merk Forrest Gin meer ondernemer is dan sommelier, was er ooit aan de slag.

De nieuwe eigenaar gaat de naam lichtjes veranderen tot ‘Bruneau by Maxime Maziers’ en zal in eerste instantie de seizoensklassiekers van Bruneau blijven aanbieden, naast een eigen menu.

Wanneer het restaurant gaat heropenen, is nog niet duidelijk. Wel is er nu al een e-mailadres en telefoonnummer voor reservaties.

reservations@restaurantbruneau.com; tel. 02 421 70 70

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*