Sterrenchef sluit restaurant, maar kondigt nieuw concept aan

Sterrenchef sluit restaurant, maar kondigt nieuw concept aan
26 juli 2018 redactie
Door Nieuws

Over enkele weken worden de nieuwe Michelin- en Gault&Millau-gidsen voorgesteld. Daarin zal Table d’Amis niet meer voorkomen. Het sterrenrestaurant in Kortrijk sluit immers voorgoed de deuren. Maar er staat iets nieuws aan te komen.

Het nieuws stond gisteren, woensdag 25 juli, te lezen op de blog Chefs en Meesters: na negen jaar hebben Matthieu en Sofie BEUDAERT beslist om zowel sterrenrestaurant Table d’Amis als hun Gastrobar Gus te sluiten.

Het koppel zal op dezelfde locatie evenwel een nieuw restaurant openen, met een ander concept, dat gewoon beudaert zal heten.

In het nieuwe restaurant zal geen plaats meer zijn voor menu’s, “want dat is passé”, zo verklaart Matthieu op de blog. “beudaert moet het restaurant worden waar we zélf graag zouden gaan eten op onze vrije dag. Geen opgelegde menu’s, maar een wekelijks wisselende kaart en lage prijzen.”

In het nieuwe concept willen Matthieu en Sofie terug naar de essentie, met daarin een blijvende belangrijke rol voor producenten met passie voor hun vak.

Table d’Amis blijft open tot en met 18 augustus; Gastrobar Gus tot 27 augustus. Het nieuwe beudaert gaat open begin september.

Table d’Amis/beudaert, Sint-Maartenskerkhof 8 – 8500 Kortrijk – Tel. 056 32 82 70 – www.tabledamis.be

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*