Sterrenchefs wereldwijd onder de veilinghamer: van Peter Goossens tot Mauro Colagreco

De organisatie achter The World’s 50 Best Restaurants zal op 3 juli via ‘Bid for Recovery Auction’ een internationale online veiling lanceren van een honderdtal unieke culinaire ervaringen. De opbrengst gaat naar restaurants die getroffen zijn door de Covid-19-pandemie en naar non-profitorganisaties die zich inzetten voor de restaurantsector. 

50 Best for Recovery

De jaarlijkse editie van World's 50 Best, dit jaar voorzien in Antwerpen, kon niet doorgaan wegens het coronavirus. Maar de organisatie bleef niet bij de pakken neerzitten. Samen met S.Pellegrino & Acqua Panna besloten ze om een initiatief op touw te zetten én de horecasector financieel te ondersteunen.

Deel van het 50 Best for Recovery-intitiatief is een wereldwijde veiling van unieke culinaire ervaringen. Zo’n honderdtal ‘loten’ zullen vanaf 29 juni via www.theworlds50best.com kunnen bekeken worden.

Hof van Cleve én Antwerpse toppers

Waarop kan je bieden? Een dag bij Mauro en Julia Colagreco in Mirazur met lunch, diner én bezoek aan producenten die het restaurant met ingrediënten bevoorraden. Of een driedaagse foodsafari met chef Virgilio Martinez in Lima en Cuzco. Maar ook ons land zorgt voor een aantal bijzondere loten. Zo kan je wereldwijd bieden op een unieke ervaring in het Hof van Cleve of een culinair verwenpakket in Antwerpen inclusief vier restaurantbezoeken, samen goed voor vijf Michelinsterren.

Financiële ondersteuning

De opbrengst van deze veiling gaat onder meer naar toelages tot € 5.000 voor onafhankelijke restaurants. Die kunnen zich daarvoor vanaf juli - datum én website worden later bekendgemaakt - kandidaat stellen. Daarnaast zullen een aantal non-profitorganisaties middelen krijgen om hun activiteiten ten voordele van de getroffen sector te ondersteunen. In ons land zal Horeca Next op die manier extra steun krijgen.

Biedingen zijn mogelijk vanaf 3 juli en eindigen op 12 juli.

Peter goossens Hof van cleve Mauro colagreco World's 50 best 50 best

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer