Sticky dadelcake met karamel

Sticky dadelcake met karamel

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

150 gr droge dadels zonder pit
30 cl water
1 theel sodabicarbonaat
1 theel bakpoeder
165 gr kandijsuiker
65 gr boter op kamertemperatuur
2 eieren
225 gr bloem
2 theel vanille-extract
Voor de saus
130 gr bastaardsuiker
70 gr boter
15 cl room

Bereiden

  1. Doe de dadels, bicarbonaat en het water in een pot en laat 10 minuten koken. Roer regelmatig. Laat afkoelen.
  2. Maak kandijsuiker met boter in de keukenrobot en voeg de eieren één per één toe. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en vanille-extract.
  3. Voeg de drie mengelingen samen en meng tot en homogeen geheel. Boter een vorm van 26 cm in en stort het mengsel erin uit. Bak 25 minuten in de oven aan 180°.
  4. Meng alle ingrediënten voor de saus en laat smelten op een zacht vuur.
  5. Haal de cake uit de oven. Maak kleine gaatjes met een tandenstoker en giet de saus erover. Plaats nog 5 minuten in de oven.
  6. Serveer met de rest van de saus en eventueel wat slagroom.