Sticky dadelcake met karamel

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • Voor de dadelcake
    • 150 gr droge dadels zonder pit
    • 30 cl water
    • 1 theel sodabicarbonaat
    • 1 theel bakpoeder
    • 165 gr kandijsuiker
    • 65 gr boter op kamertemperatuur
    • 2 eieren
    • 225 gr bloem
    • 2 theel vanille-extract
  • Voor de saus
    • 130 gr bastaardsuiker
    • 70 gr boter
    • 15 cl room

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Doe de dadels, bicarbonaat en het water in een pot en laat 10 minuten koken. Roer regelmatig. Laat afkoelen.
  2. Maak kandijsuiker met boter in de keukenrobot en voeg de eieren één per één toe. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en vanille-extract.
  3. Voeg de drie mengelingen samen en meng tot en homogeen geheel. Boter een vorm van 26 cm in en stort het mengsel erin uit. Bak 25 minuten in de oven aan 180°.
  4. Meng alle ingrediënten voor de saus en laat smelten op een zacht vuur.
  5. Haal de cake uit de oven. Maak kleine gaatjes met een tandenstoker en giet de saus erover. Plaats nog 5 minuten in de oven.
  6. Serveer met de rest van de saus en eventueel wat slagroom.
Cake Dadels Nordic kitchen Dagny ross asmundsdottir Karamel Gezond Herfst Lente Zomer Winter Dessert Gebak

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties