Storm

Storm
december 28, 2018 Ambiance
In Restaurants, West-Vlaanderen

Sinds enkele jaren is de stad Oostende zich op gastronomisch vlak helemaal op de kaart aan het zetten. Een van de vlaggenschepen van die culinaire opleving is zonder twijfel STORM, het nieuwe restaurant van voormalig Ter Duinen-docent Michiel Rabaey en zijn vrouw Nathalie Hiele op de prachtig heraangelegde Hendrik Baelskaai. Als North Sea Chef werkt Rabaey graag en veel met Noordzeevis, waaronder ook de minder bekende vissoorten uit de bijvangst, maar bijvoorbeeld ook met de weinig bekende Oostendse platte oesters. Het concept van STORM is onlosmakelijk met de zee – en dus met Oostende – verbonden. Zo kent Rabaey de meeste vissers die vlak aan zijn restaurant aanmeren persoonlijk, waardoor hij elke dag opnieuw weet welke vis hij moet aankopen. Hij gebruikt zelfs zeewater om mee te koken. Ook zijn andere, seizoensgebonden, ingrediënten betrekt hij zoveel mogelijk bij ambachtelijke producenten uit de onmiddellijke omgeving. Rabaey staat voor duurzaamheid, waarbij hij vis van kop tot staart verwerkt in zijn gerechten, waarin vaak een knipoog naar Scandinavië of Azië te herkennen is. STORM is een klein maar gezellig restaurant in een nieuwbouwproject, modern ingericht met veel licht en met zicht op de vissersboten. Het koppel runt het restaurant met z’n tweetjes en de combinatie van Michiels bekwaamheid in de keuken en Nathalies spontane hartelijkheid in de zaal werkt perfect.  Door die kleinschaligheid gekoppeld aan het feit dat Rabaey enkel werkt met dagverse producten, is er géén à la carte aanbod. Voor het maandelijks wisselende dinermenu heb je de keuze tussen vier (laagtij) en vijf (hoogtij) gangen voor respectievelijk 59 en 69€; het lunchmenu (voor- en hoofdgerecht voor €39) wisselt elke twee dagen.
(Foto’s: Heikki Verdurme)

Hendrik Baelskaai 21,  8400 Oostende – Tel. 059 280 261 – www.stormoostende.be

Facebook Comments