Syrco Bakker en Bicho Malo openen zomerse pop-up in Gent

Zin in een zomergevoel middenin de stad in combinatie met heerlijk eten en cocktails? tweesterrenchef Syrco Bakker komt met Bicho de las Dunas naar Gent deze zomer. Samen met Mexicaans restaurant Bicho Malo bieden ze een unieke smaakervaring aan.

Geen Gentse feesten deze zomer, maar alternatieven vind je er zeker wel. Voor een Mexicaans zomergevoel kan je tijdens de zomermaanden alvast terecht bij Bicho de las Dunas. Zij brengen de zomer naar je bord en glas in de mooie Mexican city garden aan het water.

Syrco Bakker: ‘De naam van ons concept is een samensmelting van de kruidenlikeur Hierbas de las Dunas en Bicho Malo. Toen we de locatie zagen waren we meteen enthousiast om hier een zomerterras van te maken en een samenwerking aan te gaan met de lokale partij Bicho Malo.' Zij waren hiervoor het aangewezen restaurant met chef William Verhaeghe. 'Ze serveren de heerlijkste cocktails en lekker smaakvol eten. De sfeer bij hen in ongedwongen en daar sta ik achter. We zijn met hen gaan brainstormen en zijn zo tot de conclusie gekomen dat al die elementen elkaar versterken. Ik wou vooral iets neerzetten waar ik zelf ook graag kom.’

Smaakvolle keuken

‘Als chef ga ik zelf voor smaak en dat vind ik terug in de Mexicaanse keuken met alle frisheid en kruiden. Ik kook graag dingen die ik zelf ook graag eet. Naast een smaakvolle keuken spreken ook de sfeer en de look and feel mij heel hard aan. Dat zit er ook allemaal in bij Bicho Malo en maakte van hen de perfecte parnter voor deze pop-up.’ Op het menu is een variatie aan hapjes en fingerfoods te zien zoals oesters met Mezcal en Hierbas, vongole met pittige kruiden, taco’s met pulled pork en natuurlijk ook hele lekkere cocktails. Het is een verlengde van de keuken van Bicho Malo met enkele van hun signatuurgerechten, maar ook gerechten geïnspireerd door Hierbas de las Dunas.

Oesters met Mezcal

Waterlift is dé eye catcher

‘Wij vinden kwaliteit en smaakvol eten zo belangrijk en dat kunnen combineren met een heerlijk zomers gevoel is ons doel. We willen de zintuigen van de klanten prikkelen. Alle kleine elementen dragen bij aan de beleving, zoals het gevoel de muziek, die maakt het helemaal af en er zal af en toe een DJ komen spelen. Je zit eigenlijk middenin de stad, maar toch ontvlucht je hier even de drukte en krijg je zo een summer vibe.’ In de binnentuin is het bijna alsof je ergens in Mexico zit met een drankje. ‘We zitten vlak aan de waterkant en één van onze eye catchers is onze waterlift die drankjes en hapjes tot aan het water brengt. Wij zijn de enige in Gent die dat kunnen aanbieden en dat maakt het zo uniek. Je kan dus met een bootje even langskomen, want beneden aan het water hangt onze menukaart ook.’

BICHO DE LAS DUNAS
Mexican City garden
Jakobijnenstraat 2, 9000 Gent

Open van 17 juli tot eind augustus.

Gent Zomer Syrco bakker Interview Eten Nieuws Pop-up Mexicaans Concept Smaakvol

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer