’t Notenhof
Restaurant ’t Notenhof in Londerzeel bestaat twintig jaar. Reden voor feest vonden Pascal Vandermaeten en chef-kok Ilse Van Keer. Ze deden zichzelf een mooi cadeau: een uitbreiding van hun infrastructuur met een volledig nieuwe halfopen keuken en een overdekt terras van 70 vierkante meter. Die vormen een waardevolle aanvulling voor de rustieke zaal en de grotere, modernere zaal met zicht op de tuin. In 1999, na een halfjaar intens verbouwen aan het authentieke pand, ging ’t Notenhof van start. Het was een rustige start met een gestage groei. Chef Ilse volgt haar intuïtie in de keuken. De klassieke Franse smaken zijn beïnvloed door de werkervaringen in allerhande restaurants van de zaakvoerders. Ze brengen enkel gerechten die ze zelf graag eten op het bord.
De ligging in Londerzeel brengt een aantal troeven met zich mee. Zo zijn de lokale asperges, het witlof en de spruiten top. Bovendien is het restaurant gelegen tussen twee belangrijke brouwerijen: Palm en Duvel. Niet verbazend dus dat je er geregeld een gerecht gepaard met bier voorgeschoteld krijgt. En dan is er nog die klassieker op het menu: gerookte paling, lauw geserveerd op een aardappel Belle de Fontenay met rucola en zure room, op smaak gebracht met truffelolie. Of de verrassende wildgerechten, want het wildseizoen is bij ’t Notenhof het mooiste culinaire seizoen van het jaar.
‘T NOTENHOF
Meerstraat 113
1840 Londerzeel
Tel. 052 31 15 00
www.notenhof.be