Tartiflette met reblochon, aardappelen spek en witte wijn

Niet op wintersportvakantie dit jaar? Dan brengen we de wintersport in je keuken. Hoe? Met dit heerlijk streekgerecht uit de Franse Alpen: een uitstekende opwarmer op koude dagen. Tartiflette met reblochon, aardappelen spek en witte wijn. Heerlijk!

Ingrediënten

1 kg vastkokende aardappelen
400 g reblochon
250 g spekjes (voor vegetariërs: vervang spek door champignons)
2 uien
5 el witte wijn
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
150 cl crème fraîche
peper en zout

Bereiding

Schil en spoel de aardappelen. Snij ze in plakjes van 3-5 mm dik. Kook ze 15 minuten in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Verwarm de oven voor op 190° C.

Pel en snipper de uien. Doe olijfolie in de koekenpan en bak ze even kort. Voeg de spekjes (of champignons) toe en laat al roerende 5 minuten doorbakken. Voeg de witte wijn erbij en laat het geheel zachtjes doorkoken totdat de wijn is verdampt. Snij de reblochon in blokjes.

Pak een ovenschaal, snij de knoflook in doormidden en wrijf de bodem en zijkanten in met de binnenkant van het knoflookteentje.

Beboter een ovenschotel. Bedek met de helft van de aardappelschijfjes. Leg daarop een laagje spek. Werk de laagjes verder af. Kruid met flink wat gemalen peper. Eindig met een laag reblochon.

Bestrooi met peper en zout en giet dan de crème-fraîche of room over het geheel. Zet de tartiflette 25 minuten in de oven. Serveer warm met een groene salade en een glas witte wijn.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!