Terugblik: Opmerkelijke stoelendans rond Brussels sterrenrestaurant

Terugblik: Opmerkelijke stoelendans rond Brussels sterrenrestaurant
14 juli 2018 redactie
Door Nieuws

L’Ecailler du Palais Royal, het sterrenrestaurant dat vorig jaar z’n 50-jarig bestaan vierde, heeft sinds enkele weken een nieuwe chef. Daarmee is een einde gekomen aan de stoelendans die begon toen voormalig chef Maxime Maziers vertrok.

L’Ecailler du Palais Royal is een waar monument in de Brusselse horeca. Niet alleen bestaat het al 50 jaar, het instituut heeft door de jaren heen ook tal van hoge gasten mogen verwelkomen. François Hollande heeft hier nog gedineerd, Bill Gates ook.

Specialiteiten van het huis zijn schaaldieren en vis, met verder rijkelijke bereidingen en veel diepgang. Nochtans heeft L’Ecailler, in de Michelingids omschreven als een “charmant luxerestaurant” een moeilijke tijd achter de rug, met onder meer het verlies van de ster in 2010.

Nieuwe uitbater, Deborah ABRAHAM, tevens eigenaar van La Maison du Cygne, zorgde voor de kentering. Zij stelde Maxime MAZIERS  aan als chef en het restaurant heeft z’n ster ondertussen heroverd.

Maziers, een leerling van Jean-Pierre Bruneau, is ondertussen vertrokken – hij heeft Bruneau, dat andere Brusselse instituut – overgenomen. Dat heeft u een dikke maand geleden hier kunnen lezen.

Daardoor moest Abraham op zoek naar een vervanger. Het is de 28-jarige François VERHULST geworden. Ondertussen is dat alweer enkele weken geleden, maar in de Nederlandstalige pers bleef het nieuws onder de radar.

De nieuwe chef wil al in z’n eerste jaar de Michelininspecteurs overtuigen zodat L’Ecailler z’n ster mag behouden. Enerzijds wil hij de klassiekers op het menu behouden om zo de bestaande klanten niet tegen de haren in te strijken, anderzijds wil hij toch ook vernieuwen.

Daarvoor rekent hij op de ervaring die hij heeft opgedaan tijdens z’n vele reizen in Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika, zo zegt hij in een interview met La Capitale.

L’Ecailler du Palais Royal, Bodenbroek 18 – 1000 Brussel – Tel. 02 512 87 51 – www.lecaillerdupalaisroyal.be – Deze zomer gesloten op maandag en dinsdag

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*