Test clublid Layout 2

[modula id="99045"]

Het verhaal van de Oesterput begint in 1885, wanneer Pieter Devriendt, Pito onder vrienden, een visgroothandel start. Hij was tevens de eigenaar van de eerste oesterput die in 1885 in Blankenberge werd aangelegd. De naam Oesterput kan dus letterlijk genomen worden. De groothandel is blijven bestaan totdat Piet Devriendt, vierde generatie, er in 1987 toevalligerwijs een restaurant van maakte. Een paar Duitse toeristen wilden hun bestelling graag ter plekke opeten. 1 tafel, 4 stoelen, bestek van thuis en wat sla later was het restaurant een feit. Enkele weken later werden dat tien tafels en ondertussen, 33 jaar later, kunnen ze binnen en buiten samen zo’n 300 mensen plaats geven. Er worden al lang geen oesters meer gekweekt in die oesterput, de oesters die tegenwoordig geserveerd worden komen uit het Franse Île d’Oléron of het Nederlandse Zeeland.
Vandaag de dag staan vader Piet, moeder Caroline en broers Robbe en Pieter aan het roer van het restaurant. Nicht Sarah Pattyn is de gastvrouw. Er mag gerust gezegd worden dat de kreeftenbassins met rechtstreekse verbinding met de Noordzee het paradepaardje van de Oesterput zijn. Ze halen hun kreeft dus letterlijk recht uit de zee. Vers gekookte kreeft met wat sla, tomaat en ei, meer moet dat niet zijn. Belle Vue of gegrild met wat lookboter. Dat betekent niet dat andere gerechten op het menu moeten onderdoen voor die kreeft. Een eigen mosselboek met meer dan 50 verschillende bereidingen, waarvan er elke maand één als suggestie fungeert. De Plateau Royal voor twee: één fles champagne, elk een halve kreeft en élk één plateau fruits de mer. In de wintermaanden: elke maand een nieuw degustatiemenu. Daarbij creëren lange, knusse tafels vooral op drukke dagen een heel gezellige sfeer. Niet zelden raken gasten van verschillende gezelschappen aan de praat en sluiten ze de avond elkaar trakterend af.

DE OESTERPUT 
Wenduinsesteenweg 16
8370 Blankenberge
Tel. 050 41 10 35
info@oesterput.be
www.oesterput.com 

Openingsuren 
12u00 tot 14u00 en 18u00 tot 21u00
maandag en dinsdag en gesloten
Reserveren niet mogelijk

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties