Thaise salade met lokale zomergroenten

HyperFocal: 0

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 1 courgette
  • 1 komkommer
  • 2 wortels
  • 500 g erwten
  • 150 g sojascheuten
  • 1/3 bussel krulpeterselie
  • ½ bussel bladpeterselie
  • 4 el vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 chilipeper
  • 2 el zonnebloemolie
  • ½ citroengras, super fijn gesnipperd
  • 1 el honing
  • Sap en zeste van 1 limoen
  • Peper van de molen

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snij de gewassen courgette, komkommer en wortel (met de mandoline) in lange spaghettislierten.
  2. Dop de erwten en kook ze in 2 minuten beetgaar in gezouten water. Koel af in ijswater.
  3. Meng de vissaus, sojasaus, sesamolie, chilipepersnippers, zonnebloemolie, sap en zeste van limoen en citroengras. Breng op smaak met honing en peper.
  4. Pluk beide soorten peterselie. Meng alle groenten en de peterselie onder de vinaigrette. Fris op met extra citroenzeste.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!