Thaise salade met lokale zomergroenten

Thaise salade met lokale zomergroenten

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

1 courgette
1 komkommer
2 wortels
500 g erwten
150 g sojascheuten
1/3 bussel krulpeterselie
½ bussel bladpeterselie
4 el vissaus
1 el sojasaus
1 el sesamolie
1 chilipeper
2 el zonnebloemolie
½ citroengras, super fijn gesnipperd
1 el honing
Sap en zeste van 1 limoen
Peper van de molen

Bereiden

  1. Snij de gewassen courgette, komkommer en wortel (met de mandoline) in lange spaghettislierten.
  2. Dop de erwten en kook ze in 2 minuten beetgaar in gezouten water. Koel af in ijswater.
  3. Meng de vissaus, sojasaus, sesamolie, chilipepersnippers, zonnebloemolie, sap en zeste van limoen en citroengras. Breng op smaak met honing en peper.
  4. Pluk beide soorten peterselie. Meng alle groenten en de peterselie onder de vinaigrette. Fris op met extra citroenzeste.