The Table

The Table
11 juni 2019 Bernd De Cre
Interieur The Table
Uithangbord The Table

THE TABLE
Wespelaarsebaan 231
3190 Boortmeerbeek
016 85 04 40
info@the-table.be
www.the-table.be

Genieten van een lekkere maaltijd brengt mensen dichter bij elkaar. Dit maakt een tafel de ideale plaats om vrienden en familie te verbinden. The Table staat voor de idee om samen gastronomie te beleven en om ervan te genieten, aan tafel!

Josefina en Joachim, de eigenaars van The Table, zijn geen onbekenden in de horecawereld. Ze leerden elkaar kennen in Zwitserland waar ze in hetzelfde hotel werkten. Joachim als chef van de gourmetrestaurants, waarmee hij vijf jaar lang 14/20 in de Gault & Millau scoorde, Josefina als tweede chef van het onthaal.

Hun droom van een eigen zaak bleef toen nog sluimeren maar de passie voor creativiteit was niet te doven. Daarom ging het koppel op zoek naar de ideale plek om deze droom waar te maken, die vonden ze in Boortmeerbeek langs de Wespelaarsebaan tussen Mechelen en Leuven. Het mooie pand werd in de zomer van 2018 volledig gerenoveerd; het gebruik van warme houttinten geeft je een gezellig en welkom gevoel. De zaak beschikt over een ruime parking. Ook voor treinreizigers is The Table uiterst bereikbaar want het station van Haacht ligt op een korte wandeling van maar vijf minuten.

Het concept in de keuken is duidelijk: de betere gastronomie met een sterke nadruk op dagverse lokale producten. Groenten van de lokale boer in Kampenhout, exquisiete pralines van The Cacao Project, brood van de bakker om de hoek, koffie van een beetje verder in de straat. Je hoort het: hier besteden ze veel aandacht aan de selectie van de meest kwalitatieve streekproducten om zo het beste eindresultaat te garanderen. Hiervoor kan je bij de lunch kiezen voor een 3 gangen menu aan 39 euro. Bij het diner heb je de keuze tussen een 4 of 5 gangen menu aan respectievelijk 64 en 78 euro. Deze menu’s wisselen constant mee met de seizoensproducten, het lunchmenu wisselt elke 3 weken en het menu voor het diner om de 5 weken.

Schelvis met asperges en ponzo of skrei met een notenkorst, saliequorn en een thee van dashi. Deze heerlijke gerechten zijn duidelijke voorbeelden van een klassieke Franse basis waarop wordt voortgeborduurd met vernieuwende Aziatische technieken en ingrediënten. Steeds is er een mogelijkheid voor aangepaste wijnen. Joachim is terecht trots op zijn wijnkelder, daarin verzamelde hij een uitgelezen selectie van voortreffelijke Europese wijnen.

Momenteel kan je al heerlijk aperitieven in de grote groene tuin, maar voor de toekomst zijn er al plannen gesmeed om een groot terras te installeren en zo een nog betere service te bieden.

 

Foto’s Louise Wouters

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*