The Uncomfortable: het meest onpraktische servies ter wereld

The Uncomfortable: het meest onpraktische servies ter wereld
27 juni 2018 redactie
Door Nieuws

Een vork met een ketting in de plaats van een steel? Twee koffiebekers die zó verliefd op elkaar zijn dat je ze niet van elkaar kunt scheiden? Een wijnglas dat op een kleine opening na volledig gesloten is? Maak kennis met het meest onpraktische servies ter wereld.

The Uncomfortable, zo luidt de naam van misschien wel de meest bevreemdende collectie gebruiksvoorwerpen ooit ontworpen. Waarom bevreemdend? Omdat ze zo onpraktisch zijn dat je ze amper kunt gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn. “Ze zijn ontworpen met de uitdrukkelijke bedoeling om het je moeilijk te maken.”

The Uncomfortable is het geesteskind van Katerina KAMPRANI, een gebuisde studente industrieel design, die haar mislukking met de nodige dosis humor vertaalde naar een prachtige collectie waarin alledaagse gebruiksvoorwerpen werden ontdaan van hun functionaliteit.

Waarom? Tja, waarom niet? Op haar website schrijft Kamprani dat al haar ontwerpen zijn bedoeld om je te verrassen en te doen glimlachen, maar ook om je te doen stilstaan bij de (verborgen) complexiteit die erbij komt kijken om de meest alledaagse voorwerpen te gebruiken.

En het is natuurlijk pure fun! Dat dubbele champagneglas bijvoorbeeld, daar zouden we graag eens uit drinken. Eerst beginnen met maar één helft te vullen, natuurlijk. En als dat lukt, eens proberen wat er gebeurt als we beide helften vullen. Misschien toch maar beter met water.

Of wat te denken van dat peper- en zoutstelletje in de vorm van zandlopers? Of dat wijnglas dat meer weg heeft van zo’n zitcocon die ooit hip en futuristisch was?

Meer ontwerpen zijn terug te vinden op www.theuncomfortable.com
Alle foto’s ©Katerina Kamprani.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*