The Young Masters: 14 Belgische topchefs verenigen zich in creatief labo

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

14 chefs tussen 30 en 38 jaar jong, 6 sterren en G&M-scores tussen 14 en 17/20: de binnen de schoot van de Mastercooks nieuw opgerichte Young Masters bulkt van talent. Samen gaan ze een ontwikkelingsplatform vormen om nieuwe ideeën uit te denken. Maar tegelijk verzekeren ze zo, als nieuwe generatie, de Mastercooks van jong bloed.

Afgelopen maandag hebben The Mastercooks of Belgium hun Algemene Vergadering gehad. Daarin werd Frank FOL herverkozen tot voorzitter – proficiat, Chef! – en werden 9 nieuwe leden en 7 nieuwe kandidaatleden voorgesteld. Waarover later meer. Maar het belangrijkste nieuws was ongetwijfeld de oprichting van een ‘jongerenafdeling: The Young Masters.

Ze zijn met veertien: negen Vlaamse en vijf Franstalige absolute toptalenten. Hun taak is om, onder de voogdij van The Mastercooks of Belgium, nieuwe ideeën uit te werken om zo de Belgische keuken nog sterker te maken en nog meer uitstraling te geven, zowel in eigen land als daarbuiten.

Met een leeftijd variërend tussen 30 en 38 zijn ze de aanstormende generatie, de Mastercooks van morgen. The Young Masters dragen dezelfde waarden als de Mastercooks en onderschrijven hetzelfde charter, maar zullen toch autonoom kunnen werken.

Maar tegelijk kun je de oprichting van deze hippe jongerenclub beschouwen als een verjongingskuur voor de Mastercooks. Zodra ze 38 geworden zijn, bestaat de mogelijkheid om toe te treden tot de Mastercooks. Al zou het verkeerd zijn om de Mastercooks voor te stellen als een oudemannenclubje – ook Michaël Vrijmoed maakt er deel van uit.

Hoe dan ook: de TYM bulken van talent en ervaring. Bij het overlopen van de veertien namen, duizelen de sterren en de hoge G&M-scores je voor de ogen. We stellen ze graag even aan je voor.

Tim Boury, Boury – Roeselare – ** 17/20
Maxime Collard, La Table de Maxime – Our-Paliseul * 16,5/20
Carl Gillain, L’Agathopède – Namen – 15/20
Grégory Gillain, La Gare d’Hamois – Hamois – Bib – 14/20
Jonas Haegeman, De Vijf Seizoenen – Brakel – 14/20
Willem Hiele, Willem Hiele , Koksijde – 15/20
Gary Kirchens, La Villa Lorraine –Brussel – * – 16,5/20
Tristan Martin, Lemonnier – Lavaux-Ste-Anne – 16,5/20
Seppe Nobels, Graanmarkt 13 – Antwerpen – 15/20
Sylvester Schatteman, Hofke van Bazel –Kruibeke-Bazel – * – 15/20
Broes Tavernier, ’t Vijfde Seizoen – Aalter – 15/20
Yannick Van Hacken, Oficina – Brussel
Sam Van Houcke, Maste – Gent – nieuw restaurant, nog geen scores
Nicolas Wentein, AIRrepublic – Cadzand – * – 16/2

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!