Time to cool down: zo maak je 5 x alcoholische ijslolly’s

De zon is eindelijk terug van weggeweest. Dat kan maar één ding betekenen: het is weer tijd voor verrukkelijke zelfgemaakte ijsjes! Deze keer geen simpele limonade-in-een-ijsvorm recepten, wel leer je vandaag hoe je jouw favoriete cocktail omtovert in een heerlijk frisse ijslolly. Chin-chin!

Haal het kind in jezelf naar boven en de ijsvormpjes uit de kast. Deze alcoholische ijslolly’s zijn de perfecte afkoeling voor als je het nog wat te koud vindt om een frisse duik te nemen in het zwembad, maar toch nood hebt aan wat verkoeling.

Aperol Spritz ijslolly

Het lievelingsdrankje van vrijwel elke apéro-lover: de Aperol Spritz. Zoet, bitter en heerlijk fris tegelijkertijd. Voeg de ingrediënten samen in een ijslolly en je hebt het ijsje van het jaar gevonden. Graag gedaan.

Ingrediënten

150 ml prosecco
150 ml limonade
75 ml Aperol Spritz
50 ml sinaasappelsap
dunne plakjes van 1 sinaasappel

Bereiding

Doe de prosecco en de limonade in een pannetje en laat even sudderen. Roer er de hele tijd goed doorheen. Waarom laten sudderen? Omdat alcohol en bruisdrankjes niet echt bevriezen in de diepvries. Als je het op een vuurtje zet, gaat het alcoholpercentage wat omlaag en verdwijnt de bruis bijna volledig.

Haal het pannetje van het vuur af en laat het geheel wat afkoelen. Giet er nu de Aperol Spritz en de sinaasappelsap in en roer alles door elkaar. Verdeel het drankje over de ijsvormpjes, voeg in elk vormpje nog een plakje sinaasappel toe en zet het in de diepvries. Laat het minstens 8 uur of een nachtje in de diepvries staan.

Vegan piña colada ijslolly

Wie zei dat piña colada’s niet vegan proof konden zijn? Door The Bottle Club is dat argument voor eens en voor altijd van tafel geveegd. Met dit recept kunnen vegans de hele lente en zomer lang genieten van yummy piña colada’s.

Ingrediënten

250 g ananas
100 ml Mahiki Coconut Rum likeur
50 ml agavesiroop
400 ml kokosmelk uit blik

Bereiding

Snijd de ananas in blokjes en voeg hier 200 g van toe in de blender. Voeg vervolgens ook de kokosrum, agavesiroop en de kokosmelk toe. Blend totdat alles zo glad mogelijk is en zeef het mengsel zodat alle stukjes achterwege blijven. De overige 50 g ananas snijd je in dunnere blokjes. Deze blokjes stop je al in de ijsvormpjes. Verdeel het drankje over de ijsvormen en zet in de diepvries. Laat het voor minstens 8 uur of een nachtje in de diepvries staan. If you like piña colada’s…

Espresso Martini ijslolly

Koffie en cocktails: the best of both worlds. Door deze Espresso Martini ijslolly word je niet alleen lekker fris, maar val je ook niet meer in slaap onder de hete zon. Espresso martini ijslolly in plaats van een gewone espresso, iemand?

Ingrediënten

200 ml vers gezette koffie (op kamertemperatuur)
25 ml vanille vodka
25 ml Kahlúa (koffielikeur)
125 ml suikersiroop

Bereiding

Een simpeler recept dan deze ijslolly vind je écht bijna nergens. Giet alle ingrediënten samen in een kan of in een kom en roer door elkaar. Verdeel over de ijsvormen en zet in de diepvries. Laat het voor minstens 8 uur of een nachtje in de diepvries staan en voilà: it’s espresso time!

Moscow Mule ijslolly

Deze moscow mule drink je niet uit een koperen beker, maar lik je gewoon heel handig weg. op een stokje.

Ingrediënten

500 ml ginger beer
240 ml sprite of bruisend limoensap
120 ml vodka
zeste van 2 limoenen
limoensap van 2 limoenen
2 el suiker

Bereiding

In een grote kan of kom meng je het ginger beer, sprite of bruisend limoensap, vodka, limoensap en wat van de limoenzeste. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de ijsvormen, zet het in de diepvries en laat het voor minstens 8 uur of een nachtje in staan. Als decoratie meng je de resterende zeste van de limoen samen met wat suiker. Als je de ijsjes uit de vormen haalt, strooi je het suikermengsel er overheen. Yummy!

Bloody Mary ijslolly

Bloody hot weather vraagt om een bloody mary ijslolly. Ijsjes hoeven niet altijd zoet te zijn en daar zijn deze Bloody Mary ijslolly’s het beste voorbeeld van. Wissel de ijsstokjes in voor selderijstengels en you’re good to go.

Ingrediënten

500 ml tomatensap

60 ml vodka
2 el Worcestershire sauce
1 el augurkensap
Tabasco
sap van 1 limoen
selderij stengels
grof zeezout
Bereiding

In een grote kan of kom meng je het tomatensap, de vodka, de Worcestershire sauce, het augurkensap, de Tabasco en het limoensap samen. Verdeel het geheel over de ijsvormen. In plaats van de ijsstokjes erin te stoppen, stop je er een selderij stengel in. Zet het in de diepvries en laat het voor minstens 8 uur of een nachtje staan. Wanneer je ze uit de vormpjes hebt gehaald, strooi je een klein beetje zout over de lolly’s heen als finishing touch. Enjoy!

LEES OOK: Recept: frosé, een slush puppy voor volwassenen

 

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!