Tips van de slager: zo maak je de lekkerste ossobuco

Ossobuco is een echte Italiaanse klassieker die z’n oorsprong heeft in Milaan. De basis van dit gerecht zijn kalfsschenkels. Neem er zeker je tijd voor, want dit is slow cooking pur sang. Ideaal voor een herfstige zondag! 

Ingrediënten

voor 4 personen

4 flinke schenkels (achterpoot) van Frans kalf
3 el bloem
50 g boter
peper en zout
2 el olijfolie
8 rode uien
8 lange sjalotten
1 grote venkel
100 g boter
600 ml kalfsfond
400 ml witte wijn (bijv. verdicchio)
4 bladen laurier
4 bladen Madagaskar Ravensare (“quatre épices”)
1/8 gekonfijte citroen 

Bereiding

Bloem de schenkels en kleur ze in de pan in olie en boter en kruid met zout en zwarte peper. 

Snijd de helft van de rode uien en sjalotten grof en hou de andere helft op hun geheel. 

Stoof de gehakte uien aan in boter tot ze glazig zijn. Snijd ¾ van de venkel in grote stukken en voeg deze aan de uien toe. 

Voeg kalfsfond en witte wijn toe.  

Voeg vlees toe en daarna rest van de hele rode uien en sjalotten, venkel, kruiden en citroen.  

Laat op vuur tot kookpunt komen en plaats dan met deksel in een oven op 180°C gedurende 45 min. 

Draai oven uit en laat nog twee uur doorgaren in de oven. 

Laat daarna afkoelen. Warm daags daarna op en kruid met peper en zout. 

Serveer een schenkel per persoon met een hele sjalot, hele rode ui en groot stuk venkel. 

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!