Toast Kannibaal

Toast Kannibaal

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

2 dikke sneden volkorenbrood
2 takjes kervel
2 blaadjes paarse shiso
Voor de tartaar
50 g bavette van West-Vlaams rood
2 el olijfolie
1 tl mosterd
1 tl chardonnay-azijn
1 tl ketchup
2 druppels tabasco
3 druppels worcestershiresaus
Peper en zout
Fijngesneden zeste van limoen
Voor de knolselder
2 plakjes knolselder van ½ mm
1 tl chardonnay-azijn
1 tl olijfolie
1 tl sushiazijn
Peper en zout
Voor de crème van mierikswortel
4 el mayonaise
2 el mierikswortelpasta
1 el chardonnay-azijn
Sapn van ½ limoen

Bereiden

  1. Steek de sneden volkorenbrood uit met een ronde vorm. Bak de rondjes aan beide kanten krokant in boter.
  2. Versnijd het rundvlees fijn en meng er de ingrediënten onder tot een mooie tartaar.
  3. Steek de knolselder uit met dezelfde uitsteekring als voor het brood, en steek daarna met een tweede, kleinere, uitsteekvorm zodat je een ring overhoudt in plaats van een schijf. Snij de rest van de knolselder fijn en breng op smaak met de azijn, olijfolie, peper en zout.
  4. Meng alle ingrediënten voor de mierikswortelcrème.
  5. Beleg elke toast met de tartaar en leg er een plakje knolselder op. Schik de versnipperde knolselder ertussen en werk af met de mierikswortelcrème, kervel en shiso.